Hlavní obsah

Fisherman´s Wharf - nenechte si ujít přírodní lachtaní divadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý, kdo někdy byl v San Franciscu, jistě potvrdí, že návštěva Fisherman´s Wharf patří k nezapomenutelným zážitkům. Název v překladu znamená Rybářské přístaviště a nejenom ryb si tu určitě užijeme.

Foto: Zdenek Skřivánek

Fisherman´s Wharf

Článek

Na konci 19. století do těchto míst zavítali první rybáři z Janova a Sicílie a položili základ rybářskému průmyslu v San Franciscu. Dnes však rybolov téměř zcela vytlačil čilý turistický ruch. Přístaviště je doslova poseto italskými restauracemi a stánky, které návštěvníky lákají k ochutnání specialit z darů moře. Kromě kulinářského potěšení na vás čeká také bezpočet obchodů a muzeí.

Místo je vyhlášené též tím, že právě odtud vyplouvají lodě na vyhlídkové plavby po zálivu a na ostrov Alcatraz.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Fisherman´s Wharf

Pier 39, tedy molo 39, je v podstatě nákupním centrem nad vodou. Na dvou podlažích jsou tu jeden na druhém nalepené obchůdky se suvenýry a restaurace, ponejvíce charakteru rychlého občerstvení. Potkáte tu pouliční umělce a děti mohou využít jízdu na kolotoči.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Fisherman´s Wharf

Snad nejvíce obdivované jsou ale plovoucí platformy okupované povalujícími a všelijak se pošťuchujícími lachtany. Pier 39 se stal jejich stálým domovem a zároveň jevištěm, na kterém už léta sklízejí velký úspěch. Je to skutečně pastva pro oči pozorovat tyto zajímavé tvory.

Foto: Michal Kužel America Tours

Fisherman´s Wharf

U mola 45 je zakotvená ponorka z druhé světové války. Její prohlídka nám umožní nahlédnout do torpédové místnosti, obytných prostor důstojníků, kuchyně a dalších částí.

Foto: Zdenek Skřivánek

Fisherman´s Wharf

The Cannery je bývalá konzervárna ovoce z roku 1909. Dnes je areál přizpůsoben potřebám návštěvníků přístaviště. Na nádvoří tu najdeme restaurace a obchody s oblečením a indiánskými řemeslnými výrobky.

Foto: Michal Kužel America Tours

Fisherman´s Wharf

V objektu dřívější čokoládovny jsou elegantní obchody, restaurace a luxusní apartmány. Na nádvoří uvidíte stará zařízení na výrobu originální čokolády a zároveň si i nějakou dobrotu můžete koupit. Dnes se však výroba přesunula na druhou stranu zálivu do města San Leandro.

Foto: Michal Kužel America Tours

Fisherman´s Wharf

U  mola Hyde Street Pier narazíme na pěknou sbírku starých lodí. Ozdobou je loď Balclutha, která poprvé vyplula v roce 1886 a zabezpečovala výměnný obchod pšenice za uhlí mezi Velkou Británií a Kalifornií. Zaujme vás také trojstěžňový škuner z roku 1895, který přepravoval dřevo podél pobřeží severní Kalifornie a později byl využíván jako rybářská loď na Aljašce.

Autor : Irena Reiterová America Tours

Anketa

Líbí se vám lachtani?
ano, líbí se mi tato zvířata
72,5 %
ne
2,5 %
mám rád/a všechna zvířata
25 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 80 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám