Hlavní obsah

Sea World - zábava i poučení

Sea World nejpopulárnější americký mořský park, který slouží ke vzdělávání, výzkumu, ale i zábavě najdete v San Diegu (Kalifornie), Orlandu (Florida) a také v San Antonio (Texas).

Foto: Archiv

Sea World

Článek

Park je určen nejen pro děti, ale i dospělí zde mohou strávit úžasný den pozorováním show se cvičenými kosatkami, delfíny, tuleni, ale i kočkami, nahlédnout do života zvířat nebo vyzkoušet několika zábavných atrakcí jako je projížďka na motorových člunech, či jízda na horských drahách. Návštěvnost jednoho parku se pohybuje mezi pěti a šesti milióny hostů ročně.

Foto: Michal Kužel America Tours

Sea World

Na sever od centra San Diega se u pobřeží nachází jeden ze tří těchto parků. Celý komplex vypadá jako zoologická zahrada s obrovskou poutí. Sea World byl otevřen v roce 1964 a v současnosti se rozprostírá na ploše 60 hektarů rekreačního parku nazývaného Mission Bay.

Foto: Michal Kužel America Tours

Sea World

Prohlídku Sea World doporučujeme panoramatickou vyhlídkou na Skytower. Za pět minut se dostanete až do výšky 98 metrů, odtud budete mít vyhlídku na celý park, a můžete si tak rozmyslet, kterou atrakci navštívíte. Další skvělý rozhled se naskytne z třicetimetrové Bayside Skyride v severozápadním rohu parku.

Foto: Michal Kužel America Tours

Sea World

Při návštěvě parku doporučujeme hned u vchodu si vzít časový plán všech show. Dobré místo je potřeba zabrat dostatečně dopředu.

Tou nejatraktivnější show je bezesporu takzvaná Shama Show, neboli vystoupení kosatek, které předčí vaše očekávání. Pohled na neuvěřitelně velké a přitom elegantně plující a do výše skákající kosatky je neskutečným zážitkem. Pokud jim chcete být co nejblíže, určitě si nezapomeňte koupit pláštěnku, v prvních řadách budete zaručeně mokří.

Foto: Michal Kužel America Tours

Sea World

Velkými hvězdami jsou také delfíni, kteří při své pohádkově laděné show předvádějí nejrůznější akrobatické výkony.

Foto: Michal Kužel America Tours

Sea World

Park neslouží jen k zábavě, ale je tam několik naučných programů. Lidé mohou nahlédnout do života žraloků, vyder, mořských želv. Projít si akvária s běluhami a kapustňáky, tučňáky. Návštěvníci parku mají jedinečnou možnost si vyzkoušet nakrmit kosatky, tuleně nebo si pohladit rejnoky a hvězdice.

Foto: Archiv

Sea World

Pokud máte rádi trošku adrenalinu, tak si užijete na atrakcích jako je projížďka po divoké vodě nebo Journey to Atlantis - 1,2 km dlouhá horská dráha je ukončena pádem do vody z výšky 18 metrů. A nezapomeňte se usmívat, protože vás při pádu vyfotí.

Mezi nejnovější atrakce patří supermoderní horská dráha Manta, která je jen pro ty nejotrlejší.

Foto: Michal Kužel America Tours

Sea World

Až vám po všech těchto zážitcích vyhládne, tak se nemusíte bát, v celém parku je několik možností, jak se občerstvit. A nakonec si přeci jen koupíte něco na památku ve zdejších obchůdcích se suvenýry.

Foto: Archiv

Sea World

Sea World neplní jen zábavnou, ale také záchrannou a vzdělávací funkci.  Vstupné se může zdát vysoké, ale každý návštěvník z této částky přispívá na záchranu živočichů a jejich rehabilitaci, které se zde zaměstnanci věnuji. V průměru zde přijímají jedno opuštěné či nemocné zvíře denně.

Autor : PaJa America Tours

Anketa

Co by Vás v parku Sea World lákalo nejvíc?
pozorování podmořského života
72,2 %
show se zvířaty
21,8 %
adrenalinová zábava
6 %
Celkem hlasovalo 431 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám