Hlavní obsah

Rio de Janeiro - město sportu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro má před sebou dva velké svátky pro všechny sportovce – Mistrovství světa ve fotbale (2014) a olympijské hry v roce 2016. Na obě záležitosti se již nyní svědomitě připravuje a všude je znát nadšení z možnosti ukázat světu brazilskou pohostinnost a přívětivost.

Článek

První Evropané připluli do zátoky Guanabara v lednu roku 1502 – odtud název města Rio de Janeiro (lednová řeka). Oblast byla původně obývána lidem Tupi, Puri, Botocudo a Maxakalí. Oficiálně bylo město založeno až Portugalci v březnu roku 1565 a jmenovalo se Sao Sebastiano do Rio de Janeiro (přívlastek Sao Sebastiano mu byl dán na počest portugalského panovníka Sebastiana).

Socha Krista

Sugar Loaf

Pláže

Slunce, bílý písek a nádherné moře – to patří k lákadlům tohoto jihoamerického města. Několik kilometrů dlouhé pobřeží je jedním z míst, které téměř nikdy nespí a kde je živo po celý den. Je centrem relaxace a sportu, místem kde schází přátelé na posezení pod slunečníkem s dobrou caipiriňou nebo sportovním areálem pro plážový volejbal či fotbal.

Maracaná

Stadion, který hostil již v roce 1950 finále světového šampionátu ve fotbale. Nyní prochází kompletní rekonstrukcí, aby mohl zazářit ještě větší krásou v nadcházejícím mistrovství. Tento slavný stánek světového fotbalu patří k největším stadionům na zeměkouli a údajná návštěva 180.000 diváků na finále v roce 1993 výrazně přesahovala jeho oficiální kapacitu 120.000 fanoušků tohoto zde tolik populárního sportu.

Je toho mnoho, co může Rio de Janeiro nabídnout – staré město, botanickou zahradu, skvělou kuchyni nebo úchvatné představení samby. Je jen potřeba vyčlenit si ve svém diáři dostatečné množství času na nasátí zdejší atmosféry.

Autor: Alena Knotková America Tours

Anketa

Chtěli byste se zúčastnit slavného karnevalu v Riu ?
ano
78 %
ne
22 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 141 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám