Hlavní obsah

Největší tahák australského Perthu? Obyčejná modrá chata

Novinky, mšv

Památky, monumenty, přírodní úkazy. To jsou většinou místa, která přitahují turisty a také Instagrammery. Nikoli však v Perthu. Nejfotografovanějším místem západoaustralského města je modrá chatka nad řekou Swan, kterou místní bez povšimnutí míjejí, ale cestovatelé ji bezmezně milují, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Chatka Crawley Edge Boatshed je nepochybně pitoreskní.

Článek

Díky popularitě chaty Crawley Edge Boatshed mezi Instagrammery se v Perthu museli poprat s několika vyvstalými problémy. Jelikož se domek nachází u jedné z nejrušnějších ulic v Perthu, parkují turisté u rezidenčních domů a vytíženou dopravní tepnu poté přebíhají, což představuje nebezpečí nejen pro ně, ale také pro řidiče, kteří po Mounts Bay Road projíždějí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Dreamy skies at the Boat Shed 😍 📸 : @tscharke

Příspěvek sdílený UWA (@universitywa), Čen 24, 2019 v 5:47 PDT

U chatky se navíc nenacházejí žádné veřejné toalety, ty nejbližší jsou 2,4 kilometru vzdálené. A to představuje při takovém množství lidí, kteří ke Crawley Edge Boatshed míří, docela významný problém.

Město se proto rozhodlo si přiznat, že má drobný problém s turisty a jejich množstvím. „Za poslední roky jsme zaregistrovali nárůst lidí v této oblasti, včetně výletních autobusů a sólo cestovatelů, kteří se tam zastavují kvůli fotkám,“ uvádí radnice.

Kvůli absenci veřejných záchodů utrpěly i některé blízké podniky, kam se turisté vydávají, když už není zbytí. Aby město problém vyřešilo, rozhodli radní, že se v blízkosti chatky postaví veřejné toalety využívající solární energii. Záchody vyjdou na 400 000 australských dolarů, přes 6,2 milionu korun, což není zrovna malá částka, když se vezme v potaz, že vzniknou v podstatě jen kvůli turistům.

Městská rada nicméně očekává, že i tohle drahé řešení problému uleví dalším částem Perthu a také okolním podnikům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám