Hlavní obsah

Žena kojila na palubě letadla Ryanair, posádka ji donutila přestat

Britka Rachel Duffyová se se svými dětmi vracela z dovolené v Portugalsku. Jelikož je jejímu mladšímu synovi sedm měsíců, rozhodla se ho při vzletu nakojit, což prý snižuje nepohodlí v uších při změně tlaku. K jejímu překvapení za ní však přišel člen posádky a řekl jí, ať toho nechá, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Duffyová byla situací nepříjemně překvapená, protože při letu z Manchesteru do portugalského Fara rovněž kojila a nikdo z posádky Ryanairu jí nic neřekl. To však neplatilo pro zpáteční cestu. „Přišel ke mně stevard a řekl mi, že tady nemůžu syna krmit, což pro mě bylo šokující, když o 10 dní dříve to problém nebyl. Celou dobu tam stál, než jsem skončila a oblékla se,“ uvedla Britka.

Stejná situace pak nastala při přistávání. „Byla jsem v šoku, rozzlobená a ponížená. „Chtěla jsem dítě nakrmit, ale zase mi řekli, ať s tím přestanu,“ řekla Duffyová a dodala, že bude mít teď asi problém znovu letět. Se společností Ryanair to prý navíc bylo určitě naposledy. „Když jsem cestovala do Portugalska, nikdo neřekl ani slovo, dokonce ani když kontrolovali, zda máme zapnuté pásy,“ doplnila.

Podle ženy byl zpáteční let kvůli špatné zkušenosti velmi nepříjemný. Mluvčí společnosti Ryanair k celé situaci dodal pouze to, že jsou kojící matky na palubách letadel společnosti velmi vítány.

Anketa

Je podle vás kojení na palubě letadla v pořádku?
Ano
74,1 %
Ne
22,3 %
Je mi to jedno
3,6 %
Celkem hlasovalo 9651 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám