Hlavní obsah

Jako v pohádkách tisíce a jedné noci. Abú Zabí zpřístupnilo část prezidentského paláce

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud letos svou dovolenou strávíte ve Spojených arabských emirátech, nevynechejte hlavní město. V Abú Zabí totiž zcela poprvé zpřístupnili veřejnosti část úchvatného prezidentského paláce Qasr Al Watan, kde můžete obdivovat bohatou orientální výzdobu jako vystřiženou z pohádek tisíce a jedné noci.

Foto: Profimedia.cz

Do prezidentského paláce Qasr Al Watan mohou poprvé nahlédnout návštěvníci.

Článek

Prezidentský palác se má stát novou turistickou atrakcí, kde se návštěvníci mohou dozvědět zajímavosti o kultuře země, o jejím vzniku i politickém systému. K vidění je přitom řada exponátů, jako jsou diplomatické dary od zahraničních státních činitelů, které jsou vystaveny rovněž zcela poprvé.

V další části mají turisté možnost zhlédnout vzácné artefakty, písemnosti a starožitnosti arabského světa. V rámci prohlídky mohou nahlédnout i do knihovny, v níž najdou kolekci zhruba 50 000 knih, které pojednávají nejen o samotných Spojených arabských emirátech, ale o arabské historii obecně.

Prohlídka vrcholí světelnou a zvukovou projekcí na fasádě budovy. Jsou to ale především bohatě zdobené interiéry, které dosavadní návštěvníky tolik uchvátily. Dominantní barvou je v nich zlatá, nechybí ani mozaiky nebo křišťálové lustry. Prezidentský palác je otevřen po celý týden od dopoledne až do večera.

Reklama

Výběr článků

Načítám