Hlavní obsah

Pokuta 62 tisíc za parkování na pražském letišti? To není naše běžná praxe, tvrdí mluvčí

Možná jste na ten snímek na sociálních sítích během úterý narazili. Zobrazuje papír vylepený na automobilu, oznamující nutnost uhrazení parkovného ve výši 62 400 korun a je označený polepy Tým parkování Letiště Praha. Měl jej platit řidič, který zanechal své auto v místech, kde lidé běžně pouze vykládají blízké, kteří někam letí, anebo je naopak vyzvedávají. Původ výzvy však není jasný. Tedy alespoň to tvrdí mluvčí letiště.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Letiště Praha řeší podivně vysokou pokutu za parkování

Článek

Výstražné upozornění vylepené zřejmě na šedém či stříbrném autě informovalo řidiče o tom, že jeho vůz stojí na krátkodobém parkovišti, kde činí parkovné 100 korun na půl hodiny. Dále ve zprávě stálo, že bude pražské letiště požadovat k úhradě 62 400 korun, byla zmíněna registrační značka automobilu a vše okořenila gramatická hrubka.

Telefonní číslo zmíněné na papíře vskutku směřuje na dispečink parkování, a i polepy s logem letiště, které drží upozornění na automobilu, nevyvolávají žádné pochybnosti. Když jsme v úterý podvečer vyrazili na letiště, automobil jsme ve zmíněné nejdražší parkovací zóně již neobjevili.

Mluvčí Letiště Praha Roman Pacvoň na žádost o vyjádření reagoval rozesláním totožného vyjádření více médiím. To se navíc také jménem pražského letiště začalo objevovat pod statusy na sociálních sítích, kde lidé o daném snímku diskutovali.

Mluvčí: Nejde o oficiální výzvu

„V žádném případě se nejedná o oficiální výzvu Letiště Praha. V tuto chvíli zjišťujeme původ oznámení, které se absolutně neslučuje s naší běžnou praxí. Obecně je parkování na expresních parkovištích podle parkovacího řádu limitováno maximální dobou dvou dnů,” uvedl Pacvoň.

„Pokud někdo tuto dobu výrazně překročí a parkovací řád tím poruší, je mu sděleno upozornění s výzvou, aby se dostavil k zákaznické přepážce. Zde je následně porušení řešeno formou, která je pro obě strany snesitelná. Pokud parkující ani této výzvy neuposlechne, je jeho vůz následně, po prověření původu vozidla Policií ČR, odtažen,” dodal Pacvoň.

Ač podle Pacvoně nejde o oficiální výzvu, fotografii neoznačil přímo za podvrženou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám