Hlavní obsah

Paříž je podle průzkumu nejlepším městem pro vyznavače zdravého životního stylu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci pohybu a zdravého životního stylu by měli vyrazit do Paříže. Ta se totiž v průzkumu společnosti TravelSupermarket ukázala být nejlepší destinací pro aktivní jedince. Druhou příčku zaujal thajský Čiang Mai a třetí Barcelona. Na opačném konci naopak skončily Artvin, Marrákeš a Siem Reap, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V analýze 100 světových destinací se hodnotil počet parků, fitness center, wellness zařízení, studií na jógu či pilates, ale také obchodů se zdravou výživou. Paříž se ukázala být na poli zdravého životního stylu absolutní jedničkou, získala 61,9 bodu ze 100. Navzdory tomu, jaké kalorické pochoutky si mohou návštěvníci v hlavním městě Francie dopřát, najdou v metropoli také přes 1305 restaurací, které jsou buď veganské, nebo nabízejí zdravé a fit pokrmy.

Druhé místo si s celkovým skóre 59,6 bodu vysloužilo thajské město Čiang Mai, kde najdou návštěvníci průměrně sedm wellness či spa zařízení na kilometr čtvereční. Třetí Barcelona zas nabízí desítky studií, kam lze vyrazit na jógu. Množství možností skýtají také thajská Pattaya, kanadský Vancouver, Miami a San Francisco v USA, portugalský Lisabon, indonéský Nejpasar na Bali nebo argentinské Buenos Aires.

Praha skončila na 48. místě s 15,09 bodu, tedy téměř v polovině žebříčku. Vedla si ale mnohem lépe než například Stockholm, Berlín, Londýn či Vídeň. Vůbec nejhůře pak dopadly turecké město Artvin, marocký Marrákeš a Siem Reap v Kambodži, které mají skóre nula.

„Nabízet různá zařízení, jako jsou tělocvičny, fitness lekce v hotelích nebo široký výběr zdravého jídla i s ohledem na dietetická omezení strávníků je způsob, jak přilákat cestovatele, kteří žijí pohybem,“ myslí si Emma Coulthustová z TravelSupermarket. „Jsme součástí generace, pro niž je zdraví a fyzická i mentální pohoda důležitější než kdy dřív,“ dodala s tím, že umístění Paříže může být poněkud překvapivé, pokud vezmeme v potaz, že tradiční jídlo a víno jsou jedněmi z klíčových lákadel Francie.

Reklama

Výběr článků

Načítám