Hlavní obsah

Karviná by mohla mít termální park nejen pro turisty

Právo, Pavel Karban

Termální park za zhruba 650 milionů korun chtějí v Karviné vybudovat Lázně Darkov. Ty si od investice slibují, že dovede do města nové turisty z ČR i zahraničí. Thermepark, který má být v provozu celoročně, chtějí lázně postavit ve svém areálu v karvinské části Hranice. Park má být otevřen nejdříve za dva až tři roky.

Foto: Profimedia.cz

Náměstí v Karviné (ilustrační foto)

Článek

„Máme již zpracovanou zastavovací objemovou studii. Podle ní by měly být vybudovány nové objekty s 1800 metry čtverečními vodní plochy. Vznikne nová bazénová hala, počítá se také s výstavbou nového vstupního objektu, stravovacího objektu, denních apartmánů a viladomů,“ popsal mluvčí Lázní Darkov Miroslav Slaný s tím, že součástí projektu je několik venkovních bazénů s termální vodou.

„Společně s výstavbou termálního parku dojde k rekonstrukci stávajícího objektu lázeňského rehabilitačního bazénu, se kterým bude Thermepark propojen,“ dodal. Termální park bude určen pro veřejnost, jeho kapacita má být asi 600 lidí, v letních měsících dokonce až tisíc návštěvníků.

„Karviná má ideální podmínky pro takovýto projekt, my zase máme potřebné know-how a zázemí k provozování velkého termálního parku,“ zdůvodnila vybudování nové atrakce generální ředitelka Lázní Darkov Pavlína Filipi.

Lázně připravují v tuto chvíli projektovou dokumentaci pro územní a stavební řízení. Část nákladů uhradí Lázně Darkov, zbytek investice má pokrýt evropská dotace a úvěr. Sanatoria počítají také se spoluúčastí Moravskoslezského kraje i města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám