Hlavní obsah

Nejlepším lyžařským areálem světa je francouzský Val Thorens

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropa je nejlepším kontinentem pro lyžování. Vyplynulo to z udílení prestižních cen World Ski Awards, v nichž se absolutním vítězem stalo středisko Val Thorens ve francouzských Alpách. Evropští zástupci bodovali i v dalších kategoriích, napsal server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ski areál Val Thorens zvítězil již potřetí.

Článek

Téměř všechna nejprestižnější ocenění putovala k evropským skiareálům. Středisko Val Thorens, které je tím nejvýše položeným v Evropě, se stalo absolutním vítězem lyžařských cen již potřetí. Nejen kvůli kvalitním a upraveným svahům pro různě zdatné lyžaře, ale i vyžitím mimo sjezdovky.

První místa se neměnila ani v mnoha dalších kategoriích. Například švýcarský W Verbier se opět stal nejlepším ski hotelem na světě, zatímco nejlepším „zeleným“ hotelem se stal Rocksresort — rovněž ve Švýcarsku. Nejlepší butikový hotel světa najdete v Rakousku, je jím Aurelio Lech v obci Lech, která leží ve spolkové zemi Vorarlberg.

Zvítězil i člověk

Ceny World Ski Awards mají také regionální kategorie, v nichž se vyhlašují nejlepší střediska či hotely dané oblasti. Například nejlepším areálem v USA se stalo Deer Valley v Utahu, určené ovšem pouze lyžařům, nikoli snowboardistům. Nejlepším vnitřním resortem je Ski Dubai ve Spojených arabských emirátech.

Cenu ale obdržel i jeden člověk, a to Juan Cruz Adrogué, který patří mezi průkopníky lyžování v Argentině, kde provozuje areál Chapelco. Ten mimo jiné vyhrál ocenění za nejlepší argentinské středisko již počtvrté.

O vítězích nerozhoduje pouze odborná porota složená ze zástupců ze všech kontinentů, ale také široká veřejnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám