Hlavní obsah

Hanoj vyzývá obyvatele, aby přestali jíst psí maso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřady vietnamské metropole Hanoj vyzvaly obyvatele, aby v zájmu zlepšení reputace města přestali konzumovat psí maso. To je pro mnohé Vietnamce delikatesa, která navíc údajně posiluje fyzickou výdrž, napsala dnes agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Psí maso je ve Vietnamu stále oblíbené.

Článek

Obchod se psy, jejich zabíjení a konzumace podle města „vyvolávají negativní reakce mezi turisty a cizinci žijícími v Hanoji”. Úřady se také obávají šíření vztekliny při nesprávném chovu zvířat. Krok hlavního města je součástí celostátní strategie s cílem vzteklinu do roku 2021 vymýtit.

Podle oficiálních čísel žije v Hanoji 493 000 psů a koček, z nichž je více než deset procent chováno pro komerční účely, uvádí AP. Náměstek starosty volá také po ukončení konzumace kočičího masa, které podle webu vysílací společnosti FranceInfo sice není tak oblíbené jako psí, ale na venkově se pořád prodává.

Psí maso je stále k dostání i v obchodech a na tržištích Hanoje, jí se jak opékané, tak vařené ve vodě nebo v páře, píše FranceInfo. Podáváno je tradičně s rýží a rýžovým vínem nebo pivem.

V roce 2017 po nátlaku ochránců zvířat zakázal konzumaci psího masa Tchaj-wan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám