Hlavní obsah

Kam za nejlepšími zážitky? Podle cestovatelů do Kostariky

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovatelský portál TripAdvisor zveřejnil žebříček destinací, které jsou nejlepší pro ty, co v zahraničí rádi sbírají zážitky. Koho netáhne povalování se na pláži, ale raději poznává místní historii nebo zkouší něco nového, měl by vyrazit do Kostariky. Oblast kolem městečka La Fortuna je v rámci zážitků nejlepší na světě. Vyplynulo to z hodnocení uživatelů portálu.

Foto: Profimedia.cz

Oblast kostarického města La Fortuna láká třeba na výlety džunglí za lenochody.

Článek

Středoamerická Kostarika nabízí sice i nefalšované exotické pláže, ale u nich pohádková dovolená zdaleka nemusí skončit. Obzvlášť v případě, že jste spíše na aktivní odpočinek. V okolí La Fortuny jsou podle informací TripAdvisoru nejlepšími činnostmi rafting na divoké řece, cesty s průvodcem za lenochody do džungle nebo tzv. canyoning.

Foto: Profimedia.cz

Havajský ostrov Kauai stojí za to vidět z ptačí perspektivy.

Druhou destinací nejlepší na zážitky je havajský ostrov Kauai, který nabízí aktivity zejména pro milovníky adrenalinu. Kromě vyhlídkových letů vrtulníkem si zájemci mohou zkusit sjezd na zipline dráze nebo se vydat na trek do jeskynní rezervace Makauwahi.

Polární záře i degustace tequilly

Třetí v žebříčku je norské Tromsø. Jelikož se nachází za severním polárním kruhem, právě do něj často míří ti, kteří chtějí vidět polární záři a zůstat přitom v pohodlí města. V divoké přírodě má aurora borealis ale zase zcela jiné kouzlo a do divočiny tak cestovatelé mohou zamířit za fjordy nebo krmením sobů.

Foto: Profimedia.cz

Když do Norska, tak na polární záři. Když do města, tak do Tromsa.

V žebříčku se dále objevuje například oblast kolem novozélandského města Rotorua, Puerto Vallarta v Mexiku, řecký ostrov Santorini, Petrohrad nebo Key West na Floridě. A nabídka aktivit je přitom velmi pestrá, od projížděk na motorových člunech, kajacích po šnorchlování či degustace tequilly.

TripAdvisor ale sestavil i obecný žebříček zemí, které jsou podle cestovatelských recenzí nejlepší na zážitky. Jedničkou je stále Kostarika a za ní Nový Zéland. Následují Vietnam, Irsko, Skotsko, Austrálie, Portugalsko, Mexiko, Spojené státy americké a Island.

Anketa

Která z vyjmenovaných zemí by vás lákala?
Kostarika
25,6 %
Nový Zéland
29,5 %
Vietnam
11,5 %
Irsko
2,6 %
Skotsko
3,2 %
Austrálie
5,1 %
Portugalsko
2,6 %
Mexiko
5,1 %
USA
2,6 %
Island
7,7 %
Žádná z těchto
4,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 156 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám