Hlavní obsah

Baleáry hlásí konec neomezeného množství alkoholu v all inclusive resortech

Novinky, mšv

Na Mallorce a Ibize připravují nařízení, které zakáže neomezenou konzumaci alkoholu v all inclusive resortech. Vláda Baleárských ostrovů tím chce prý zamezit nespolečenskému chování turistů, kteří se nezřízeně opíjejí a pak se podle toho chovají, uvedl britský server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kontroverzní krok je ve finální fázi přípravy. Alkohol by se měl podle regulace podávat zdarma pouze v době jídla – oběda a večeře, a jen v jídelnách, nikoli třeba u bazénu. Kdo si bude chtít alkohol dopřát i mimo vyhrazený čas a místo, bude si ho muset objednat na baru a zaplatit za něj. Neomezené množství alkoholu zdarma údajně vedlo k tomu, že se mnoho turistů nezřízeně opíjelo a chovalo nespolečensky.

Úřady chtějí na ostrovech také zcela zakázat jednorázové plasty, jako jsou příbory, kelímky a podobně, které často hotely používají, aby se vyhnuly mytí klasického nádobí. Podle vlády ostrovů je to ale velmi neekologické, a tak je třeba poohlédnout se po nějaké ekologičtější alternativě.

Ani u jednoho ze jmenovaných zákazů zatím není jasné, kdy oficiálně vstoupí v platnost. V letošní sezóně k tomu už ale zřejmě nedojde.

Baleáry proti masové turistice bojují, seč mohou. Jedním z možných opatření je také pokutovat zahraniční návštěvníky na Ibize, kteří si pomocí ručníku rezervují místo na pláži, ať už lehátko nebo samotný plácek na písku. Ručníky na pláži nechávají často přes noc, aby jim jejich místo nikdo nevyfouknul. A to se tamním obyvatelům nelíbí. [celá zpráva]

V Palmě de Mallorca od července také zakázali pronájem bytů přes zprostředkovatele ubytování. Možné je pronajímat pouze rodinné domky nebo chaty. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám