Hlavní obsah

Nová plavba kolem světa vezme účastníky na 56 míst ze seznamu UNESCO

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S výletními plavbami se v poslední době roztrhl pytel. Společnosti se předhánějí, která z nich lidem nabídne epičtější zážitek co do počtu celkových dní na palubě, ale i jedinečných destinací. Plavba, kterou uvede Regent Seven Seas Cruises, chce pasažéry vzít na místa, která jsou zapsána na seznamu UNESCO, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Loď na cestě, která má trvat 117 dní, udělá zastávku v celkem 30 zemích. To by samo o sobě nebylo až tak ambiciózní, kdyby zastávky nečítaly návštěvu celkem 56 míst ze seznamu kulturního dědictví organizace UNESCO. Ve výčtu nechybí například Machu Picchu, Velký korálový útes, jordánská poušt Wadi Rum nebo chilský národní park Rapa Nui na Velikonočním ostrově.

Plavba startuje 5. ledna v Miami, z něj se loď vypraví do Jižní Ameriky a poté přes Francouzskou Polynésii v Tichomoří, Austrálii, Asii až do Středozemního moře. Ačkoli je cesta zaměřená na památky UNESCO, pasažéři zavítají i do mnoha světových metropolí včetně Sydney, Dubaje nebo Barcelony, která bude poslední zastávkou.

„Chceme cestujícím představit celou řadu destinací, od těch ikonických a známých až po skryté perly, které lze objevit jen při takhle dlouhé plavbě,“ uvedl výkonný šéf společnosti Jason Montague. Zároveň slibuje, že hosté budou mít dostatek času, aby si vychutnali atmosféru jednotlivých míst, navštívili muzea nebo objevili lokální umění a kulturu.

Jenže cena za takový vyčerpávající výlet není zrovna nízká. Palubní lístky začínají na 46 839 librách, což je 1,3 miliónu korun. Vyšplhat se mohou až ke 134 999 librám, tedy 3,8 miliónu korun. Takový lístek už ale zahrnuje i osobního sluhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám