Hlavní obsah

Hluboká nad Vltavou chce vybudovat turistickou trasu pro vozíčkáře

Hluboká nad Vltavou na Českobudějovicku chce vybudovat turistickou stezku pro vozíčkáře. Podle zástupců samosprávy tak bude jedním z prvních měst v Česku, kde takovou trasu připraví. Stezka povede z Hluboké nad Vltavou k Munickému rybníku a k zoologické zahradě Ohrada.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Majestátní zámek Hluboká nad Vltavou je hlavním turistickým lákadlem města.

Článek

Náklady na výstavbu několik kilometrů dlouhé trasy budou asi čtyři milióny korun. Novináře o tom informovali v tiskové zprávě zástupci vedení Hluboké nad Vltavou.

"Zaměřujeme se jak na občany města, tak na turisty. Vozíčkářů nemáme ve městě mnoho, ale přes léto k nám přijíždějí další a je důležité, aby měli všude umožněný přístup," uvedl starosta Tomáš Jirsa.

Radnice podobu trasy řešila s odborníky i s vozíčkáři. Součástí stezky budou i relaxační zóny, kde budou moci handicapovaní turisté i ostatní odpočívat. Město zvažuje i možnost vybudování trasy pro vozíčkáře na Karlův hrádek, který před časem získalo od Lesů ČR.

"Pokud se nám podaří zpřístupnit památku i vozíčkářům, stane se z něj zcela ojedinělá turistická atrakce," uvedl konzultant pro bezbariérovost Ivan Nestával. Částečně přístupný pro vozíčkáře je i hlubocký zámek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám