Hlavní obsah

Minibus spojil severní a jižní část Slovenského ráje

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikrobus zabezpečuje od začátku letošní letní sezóny víkendovou dopravu mezi severní a jižní částí Slovenského ráje nejkratší tzv. Kopaneckou cestou. Zlepšila se tak dostupnost zdejších turistických středisek veřejnou dopravou.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský ráj (ilustrační foto)

Článek

Návštěvníkům nyní odpadává starost s dopravou a parkováním. „Tento spoj doplní již tradičně posílený víkendový letní autobus jezdící mezi Spišskou Novou Vsí, obcí Smižany a turistickými středisky Čingov, Hrabušice-Podlesok a Píla. Pokračuje přes sedlo Kopanec až k Dobšinské ledové jeskyni, přes Stratené do Dedinek a zpět,“ řekl Martin Pižem, marketingový manažer oblastní organizace cestovního ruchu Slovenský ráj a Spiš.

„Nový spoj odlehčí často přeplněná parkoviště a sníží zátěž přírodního prostředí národního parku,“ dodal Pižem.

Mikrobus je nasazen na víkendy a sváteční dny v průběhu celé letní turistické sezóny. Turisté, kteří jsou ubytováni například v Dedinkách a Stratené si pomocí mikrobusu mohou udělat výlet do roklin Suchá Belá, Piecky, Veľký Sokol a Prielom Hornádu. Odjezdy mikrobusu navazují na vlakové spoje ze směru od Bratislavy a Košic.

Reklama

Výběr článků

Načítám