Hlavní obsah

Další rekordman. V Číně otevřeli největší skleněný most na světě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Číně jsou skleněnými mosty a vyhlídkami doslova posedlí. Na konci června se v jihočínské provincii Kuang-tung otevřel most, který není sice nejdelší, ale má být údajně největší na světě. Má totiž vyhlídkovou plošinu o průměru 16,8 metru, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně vyrostla nová skleněná vyhlídkaVideo: Reuters

 
Článek

Most se nachází nad údolím u města Čching-jüan a nabízí velkolepý pohled na okolní zelenou krajinu a vodopády. Je dlouhý celkem 202 metrů a vybíhá 72 metrů mimo útes, k němuž je připevněn. Turisté se proto musejí často přemáhat, aby k vyhlídce došli. „Ne! Netroufám si,“ křičel prý jeden z turistů, zatímco seděl na skle skoro paralyzován a neschopen dalšího pohybu.

„Jsem vyděšený. Odpovím vám, až se dostanu na konec, jsem nervózní,“ odbyl reportéra další z návštěvníků. Skleněná vyhlídka nemá být pouze největší, ale i nejvýše položená. Sklo má navíc propouštět až 99,15 procent světla, aby si turisté mohli okolní výhledy užít skutečně do sytosti. Podle úřadů váží každý kus skla 4,5 tuny a udržel by tak i dvě vozidla naráz.

Nejdelší skleněný most byste pak našli v provincii Chu-pej, měří úctyhodných 487 metrů. Je navíc navržen tak, aby se mírně houpal, což umocňuje adrenalinový zážitek. Návštěvníci se nicméně o svou bezpečnost bát nemusí, protože most unese v jeden moment až 1000 lidí, přestože tolik lidí na něj v jednu chvíli vstoupit nemůže. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám