Hlavní obsah

Nedávno otevřený nejdelší skleněný most na světě zavalily hordy turistů

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na přelomu roku otevřeli v Číně nový nejdelší prosklený most na světě. Ačkoli je v zemi podobných atrakcí nejméně tucet, těší se nevýslovné popularitě. Jarní sluneční paprsky a příjemné teploty dokonce zapříčily na mostu takový nával, že se na něm nedalo prakticky hnout. Během jednoho dne dorazilo na 20 000 lidí, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Most je dlouhý 487 metrů.

Článek

V Číně rok co rok posouvají hranice skleněných atrakcí. Žádný rekordman nedrží prvenství dlouho. Aktuálně nejdelší prosklený most se nachází v provincii Chu-pej a měří úctyhodných 487 metrů. Nedávno ho doslova zavalily hordy turistů, zřejmě kvůli teplému jarnímu počasí, ale i kvůli pocitu vzrušení. Most je totiž navržen tak, aby se mírně houpal, díky čemuž se jedná o opravdu adrenalinový zážitek.

Podle mluvčího organizace, která se o celou oblast stará, je most velmi bezpečný a unese až 1000 lidí. V jednu chvíli je na něj ale raději vpuštěno pouze 600 lidí, ačkoli je zájem díky počasí čím dál vyšší. Obvykle na něj míří kolem 7000 až 8000 návštěvníků denně, během oslav čínského lunárního roku ale číslo stoupalo až ke 20 000 turistů během jediného dne.

Předchozí nejdelší most se nachází v provincii Chu-nan a leží nad velkým kaňonem Čang-ťia-ťie. Otevřen byl v srpnu 2016, ale po pouhých 13 dnech musel být uzavřen kvůli nebývalému zájmu turistů a z něj vzniklým bezpečnostním obavám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám