Hlavní obsah

Japonský rychlovlak Hello Kitty bude po tři měsíce lákat turisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílorůžový rychlovlak ve stylu komiksové postavičky Hello Kitty bude od soboty po tři měsíce jezdit mezi japonskými městy Ósaka a Fukuoka. O nezvyklém tahu společnosti West Japan Railway, která v úterý soupravu představila, informovala agentura AFP. Motiv Hello Kitty zdobí okna, sedadla i podlahu.

Foto: Profimedia.cz

Vlak bude jezdit mezi městy Ósaka a Fukuoka.

Článek

Společnost chce nevšedním designem přilákat turisty. Ze stejného důvodu nejsou v prvním voze soupravy sedačky a pasažéři si zde budou moci koupit regionální produkty a jídlo typické pro západní Japonsko.

V dalším z vozů se nachází velká postavička Hello Kitty. Na sobě má stejnou uniformu jako posádka vlaku a fanoušci se u ní mohou vyfotit.

Foto: Profimedia.cz

Postava Hello Kitty zdobí sedačky, okna, zkrátka celé vagóny.

Postavičku Hello Kitty přivedla na svět v roce 1974 japonská návrhářka Juko Šimizuová. Kočička s mašličkou na hlavičce, symbol japonské popkultury kawai, posléze dobyla celý svět. Nezaměnitelné logo nyní zdobí všemožné výrobky od klíčenek přes motorový olej a letadla až po toaletní papír.

Reklama

Výběr článků

Načítám