Hlavní obsah

Na Lomnickém štítu jsou k dispozici už dva apartmány

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lomnický štít ve Vysokých Tatrách se může pochlubit již druhým apartmánem v nadmořské výšce 2634 metrů. Deník Nový čas upozornil, že kromě apartmánu pro čtyři osoby otevřeli v těchto dnech i menší pro dvě osoby.

Foto: Lomnický štít

Z pokoje je za dobrého počasí skvělý výhled.

Článek

Dvoumístný apartmán classic nabízí manželkou postel, dalekohled a v případě dobrého počasí nádherný výhled. Koupelna a WC jsou v rámci veřejných prostor. Nejde však o žádnou láci vhodnou na běžnou dovolenou. Za noc ve dvoulůžkovém apartmánu zaplatíte 599 eur (přes 15 000 korun), přičemž v ceně je večeře, snídaně a obousměrná jízdenka na lanovku. Pokoj je orientován na severozápad.

Ve čtyřmístném apartmánu jsou k dispozici dvě manželské postele. Cena pro čtyři osoby ale činí nezanedbatelných 899 eur (tedy více než 23 000 korun). Pokoj směřuje na severovýchod.

Od roku 1962 funguje na Lomnickém štítu observatorium, kde se pracovníci střídají v desetidenních směnách. „Kromě teploty, větru a srážek sledujeme také sluneční svit a jeho intenzitu,“ vysvětluje meteorolog Rastislav Mačura.

Reklama

Výběr článků

Načítám