Hlavní obsah

Do Londýna se vrátila nejrychlejší městská zipline dráha

Novinky, mšv

Zájemci si mohou od minulého týdne vychutnat nevšední pohled na britskou metropoli. Do Londýna se totiž vrátila údajně nejrychlejší i nejdelší městská zipline dráha na světě. Během projížďky lze na lanovém skluzu spatřit třeba Westminsterský palác nebo vyhlídkové kolo London Eye. Atrakce bude v provozu zhruba do poloviny září, píše server Standard.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Londýně otevřeli 225 metrů dlouhou zipovou dráhu Video: AP

 
Článek

Lanový skluz se po roce vrátil do Archbishop’s parku, který se nachází nedaleko Westminsterského mostu. Dráha dlouhá 225 metrů není podle provozovatele určena jen nadšencům do adrenalinových atrakcí, ale také rodinám s dětmi a naprostým nováčkům.

„Letos jsme přidali třetí lano, což znamená, že ve stejnou chvíli si jízdu může vychutnat více lidí najednou. Novinkou je také závěrečná část, v níž jezdci prožijí volný pád, než bezpečně dorazí až na zem,“ uvedl pro Lonely Planet majitel dráhy Barry Shaverin.

Během jízdy mohou lidé spatřit zmíněné Londýnské oko, britský parlament s věží Big Ben, mrakodrap The Shard nebo Lambethský palác, sídlo arcibiskupa z Canterbury. „Tohle bude poslední možnost, jak spatřit Londýn z ptačí perspektivy a zároveň prožít jízdu života,“ dodal Shaverin a naznačil tak, že příští rok se zipline dráha do hlavního města už nevrátí.

Lanový skluz bude otevřen po zhruba 16 týdnů, počínaje 22. květnem. Skončit by tudíž měl v průběhu září. Na dráze mohou jezdci vyvinout rychlost přes 48 kilometrů v hodině. Loni se podle Lonely Planet na dráze projelo přes 30 000 lidí.

Nejdelší lanový skluz obecně otevřeli letos v zimě v arabském emirátu Rás al-Chajma. Dráha měří 2,8 kilometru a jako rekordně dlouhá byla zaevidována Guinnessovou knihou rekordů. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám