Hlavní obsah

Airbusem vleže? Společnost chystá lůžkovou úpravu svých letadel

Novinky, ČTK, mšv

Společnost Airbus chystá do některých letadel příjemnou inovaci. Letouny typu A330 by totiž měly podstoupit lůžkovou inovaci, při níž by se nákladový prostor vyměnil za palubu s postelemi. Pokud společnost dostane souhlas úřadů pro leteckou přepravu, mohla by lůžka nabízet od roku 2020, píše Bloomberg.

BEZ KOMENTÁŘE: Airbus nabídne cestujícím moduly s prostorem na spaníVideo: Zodiac Aerospace

 
Článek

Na speciální lůžkové úpravě pracuje Airbus se společností Zodiac Aerospace, která navrhuje a vyrábí interiéry letadel. Paluba s postelemi by měla být nasazena do širokotrupého Airbusu A330, který léta na střední a dlouhé vzdálenosti.

Podle šéfa programu Geoffa Pinnera je ve hře i možnost, že by se lůžková úprava mohla aplikovat do typů A350 XWB. „Už jsme obdrželi od několika leteckých společností velmi pozitivní zpětnou vazbu,“ uvedl Pinner.

Moduly s lůžkovou úpravou pro cestujících bude možné snadno vyměnit za standardní nákladové kontejnery, pokud by letecké společnosti chtěly změnit konfiguraci během mezipřistání nebo na zpáteční cestě, uvedl server CNBC.

Myšlenka speciálních spacích zón byla minulý měsíc zmíněna i australskými aerolinkami Qantas, upozorňuje Bloomberg. Jejich šéf Alan Joyce uvedl, že společnost zkoumá možnosti, jak učinit dálkové lety pro pasažéry snesitelnějšími. Dodal, že jednou z možností je zavést systém čtyř tříd, v němž by se část nákladního prostoru změnila na lůžkový prostor.

Reklama

Výběr článků

Načítám