Hlavní obsah

Tipy na víkend: Ochutnejte dobroty z domova i ze světa

Novinky, mšv

Akce na nadcházející víkend se ponesou především ve velikonočním duchu. Na nejrůznější jarmarky a trhy můžete vyrazit třeba do Příbrami, Spáleného Poříčí nebo Chebu. Pokud vás bude ovšem lákat něco více gastronomického, navštivte pražský Street food festival, jenž nabídne nejrůznější světové kuchyně, nebo vyrazte na Moravu degustovat slivovici.

Foto: Profimedia.cz

Vyrazte na Moravu okoštovat na 333 vzorků slivovice. Ilustrační foto

Článek
Praha

Chutě z celého světa

Ochutnejte v sobotu chutě z nejrůznějších koutů naší planety. V areálu smíchovského Staropramenu se uskuteční Street food festival, kde budete moci ochutnat dobroty třeba z Vietnamu, Izraele, Španělska či Venezuely. Akci navíc doprovodí vystoupení tanečních souborů. Podrobnosti najdete zde.

Světový den vody

Ve Staré čistírně odpadních vod v Bubenči je na sobotu připraven speciální program. Při příležitosti Světového dne vody se budete moci zúčastnit prodloužených prohlídek s jízdami na raftech podzemní nádrží nebo procházkami stokou. Další informace zde.

Jarní Dyzajn market

O víkendu u Národního divadla uskuteční jarní Dyzajn Market. Jako tradičně se na návštěvníky budou těšit desítky českých tvůrců. Dominantou bude výstava obrazů sedmi autorů, ale nebudou chybět ani hudební vystoupení několika kapel, bar se studenými i teplými drinky a mnoho dalšího. Více zde.

Středočeský kraj

Velikonoce v Příbrami

Velikonoce jsou sice až za týden, s jejich oslavou můžete ale začít už tento víkend. Vydejte se do Příbrami, kde se budete moci v tamním Hornickém muzeu seznámit s tradičními lidovými zvyky, které se ke svátkům jara vážou, nebude chybět zdobení perníčků či regionálních vajíček a těšit se můžete také na ochutnávku dobových pokrmů. Podrobnosti zde.

Den otevřených dveří

U příležitosti Světového dne vody se na vodním díle Poděbrady bude konat den otevřených dveří. Návštěvníci si budou moci při prohlídce prohlédnout části vodních děl nebo plavební komory a velíny. Akce začíná v 10:00 hodin u vstupu do objektu. Více naleznete zde.

Jihočeský kraj

Hradní hody

Na hradě Pořešíně se bude o víkendu hodovat. Gastronomická akce bude zaměřena především na zabijačkové pochoutky, jako jsou jitrnice, jelita či tlačenka, připraveny jsou ovšem i řízené degustace ovocných destilátů či hradní medoviny. Milovníci zlatavého moku zase budou moci ochutnat vzorky minipivovaru tvrze Žumberk. Další informace naleznete zde.

Plzeňský kraj

Jarní trhy

Přivítat jaro můžete na trzích, které se v sobotu uskuteční ve Spáleném Poříčí. Tradiční akce nabídne množství jarního i velikonočního zboží nebo ukázku řemesel. Zajištěn je také kulturní program nebo množství občerstvení. Více zde.

Karlovarský kraj

Velikonoční jarmark

Svátky jara oživí také chebské muzeum. V něm se v sobotu uskuteční velikonoční jarmark doplněný o bezmála čtyřicet zastávek, které se budou věnovat tradičním řemeslům a rukodělné výrobě. Chybět nebudou ani vystoupení souborů nebo ukázky velikonočního jídelníčku našich předků. Více naleznete zde.

Ústecký kraj

Zahájení sezóny

V sobotu se bude v Děčíně zahajovat turistická sezóna. Bohatý program zahrnuje například krátké vyhlídkové plavby nebo prohlídku lodi Cargo Gallery. Zájemci si budou moci vyzkoušet paddleboarding a ti odvážnější slaňování z Tyršova mostu. Hlavním dějištěm bude Smetanovo nábřeží, kde bude připraven trh nabízející nejrůznější výrobky i dobroty. Detaily naleznete zde.

Liberecký kraj

Charitativní jóga

Chcete udělat něco pro své tělo a zároveň pomoci dobré věci? Dorazte v neděli na charitativní lekci jógy v Bedřichově, kde bude veškeré vybrané vstupné věnováno malému Matyášovi, který trpí nevyléčitelnou chorobou. Zacvičit si budete moci na dvou různých lekcích, minimální vstupné na každou z nich je 150 korun. Další informace zde.

Královéhradecký kraj

Říčkovská superkombinace

Pokud se ještě nechcete zcela rozloučit se zimními radovánkami, dorazte v sobotu do Ski centra Říčky. Uskuteční se zde další ročník závodu Říčkovská superkombinace, který spojuje obří slalom s během na lyžích. Závodí se ve třech kategoriích a startovné činí 80 korun. Více najdete zde.

Pardubický kraj

Jarmark v Chrudimi

Upleťte si pomlázku, namalujte vajíčko nebo ochutnejte velikonoční kuchyni. Sobotní jarmark v Chrudimi ale nabídne také řemeslné trhy nebo soutěž o nejlepšího velikonočního beránka. Do soutěže není třeba se registrovat předem, stačí ráno donést výtvor a nechat porotu, aby ho zhodnotila. Další informace zde.

Vysočina

Offroad Maraton

Máte rádi silná a terénní vozidla? Pak o víkendu dorazte do Šiklandu ve Zvoli na Offroad Maraton, 4. ročník extrémních závodů aut, motorek, bugyn a čtyřkolek. Téměř pětihodinové akce se za zvuku burácejících motorů zúčastní i jezdci se zkušenostmi z Rally Dakar. Detaily programu zde.

Jihomoravský kraj

Mandlové slavnosti

Přijďte se v sobotu pokochat pohledem na největší mandlový sad v Evropě. Nachází se v Hustopečích, kde jsou na sobotu nachystáni slavnosti zaměřené na dobroty z mandlí, ale i na vína. Návštěvníky čeká například kuchařská show, soutěž jedlíků nebo otevřené sklípky a jarmark s nejrůznějšími mandlovými produkty. Více informací naleznete zde.

Olomoucký kraj

Švýcarsko v Olomouci

Láká vás návštěva Švýcarska, ale rádi byste se o něm nejprve dozvěděli něco zajímavého? Vyrazte o víkendu do olomouckého Bea centra na 2. ročník Bea salonu cestovatelů. U švýcarského stánku budete moci ochutnat švýcarské sýry nebo čokoládu, ale také si zasoutěžit o hodnotné ceny. V pátek i v sobotu je pak připravena prezentace o 50 tajných tipech ze Švýcarska. Více zde.

Zlínský kraj

Košt slivovice

Přepadne-li vás v sobotu mlsná, vyrazte do Uherského hradiště na 17. Derflanský košt slivovice. Ačkoli by se mohlo zdát, že se na akci bude degustovat pouze pálenka ze švestek, připraveny budou také ochutnávky domácích štrúdlů nebo klobás. Vzorků slivovice bude nicméně připraveno kolem 333. Více informací najdete na Facebooku.

Moravskoslezský kraj

Malá hrabárna

V sobotu se v Ostravě uskuteční market nazvaný Malá hrabárna. Akce, která zaujme především dámy, nabídne bazar s oblečením, kde si budete moci ulovit něco pěkného na nadcházející sezónu. Je připraveno i několik workshopů, jeden zaměřený třeba na květinové vazby. Chybět ale nebude ani občerstvení. Další informace zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám