Hlavní obsah

V tokijské restauraci mohou hosté zaplatit mytím nádobí

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klasická situace z filmu nebo vtipu. Host nemá v restauraci na zaplacení, tak si musí účet odpracovat mytím nádobí. V tokijská restauraci Mirai Shokudo se rozhodli, že přesně takovou možnost svým návštěvníkům poskytnou. Chudší lidé tak dostávají příležitost, jak se dobře najíst, i když nemají tolik peněz, napsal Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bistro, které je otevřené od roku 2016, dává hostům na výběr. Buď mohou zaplatit klasicky penězi, nebo v restauraci hodinu pracovat. A nemusí pouze mýt nádobí, mohou také vyřizovat objednávky nebo uklízet stoly. Záleží na době, ve které návštěvníci dorazí, a co je tedy potřeba udělat. Podle Daily Mailu využilo možnosti si jídlo odpracovat už na 500 lidí.

Jedinou stálou zaměstnankyní je majitelka bistra Sekai Kobayashiová, která se dříve živila jako programátorka. „Mým kolegům vždy chutnala jídla, která jsem vařila. Přivedlo mě to k myšlence, že si otevřu vlastní restauraci. Než jsem se však k tomu odhodlala, nasbírala jsem nějaké zkušenosti v jednom restauračním řetězci,“ tvrdí Japonka.

Kobayashiová dodává, že by se nikdo neměl bát k něčemu podobnému odhodlat. „Lidé, co hledají práci, se bojí, že pokud si zvolí špatně, zničí jim to zbytek života. Ale je v pořádku, když v průběhu změníte směr. Může vás to dovést k něčemu, v čem budete opravdu silní. To se stalo mně,“ uvedla restauratérka.

Možnost odpracovat si svou objednávku nemají pouze Japonci, ale také cizinci. Lidé mají ale také možnost v restauraci pracovat, i když zaplatí penězi, a v podstatě tak darovat jídlo někomu jinému.

Reklama

Výběr článků

Načítám