Hlavní obsah

Na švédském letišti mohou cestovatelé přespat ve starém Jumbo Jetu

Novinky, mšv

Rádi vyhledáváte při cestách nevšední ubytování? Hned vedle švédského letiště Stockholm Arlanda mohou turisté, kteří milují letadla, přespat v Jumbo Jetu. Okřídlený hostel nabízí celkem 76 míst ke spaní a ta nejluxusnější se nacházejí přímo v kokpitu, informoval server The Sun.

Foto: Profimedia.cz

Nejluxusnější apartmá se nachází v kokpitu.

Článek

Hostel nabízí celkem tři druhy pokojů, do kterých se vejdou jeden až tři lidé, ale pak také několik čtyřlůžkových. Ne všechny jsou však umístěny na palubě letadla, čtyři místnosti jsou v motorech letadla, což může vyhlížet poněkud bizarně. Nejluxusnějším je naopak pokoj v kokpitu nabízející panoramatický výhled z pilotní kabiny.

Foto: Profimedia.cz

Jumbo Jet dolétal v roce 2002.

Hosté v méně lukrativních pokojích si budou muset vystačit se sdílenými toaletami a sprchami, vlastní koupelnu nabízejí tři apartmá, mimo toho v kokpitu také apartmá nazvané Černá skříňka, které je v zadní části letadla, a poté jedna jednolůžková místnost. Ceny se se pohybují od 450 švédských korun (1130 Kč) do 1895 korun (4790 Kč) za noc.

„Chtěl jsem v roce 2006 rozšířit svou síť hostelů, když jsem se doslechl o jednom vraku letadla, které je na Arlandě na prodej. Tenhle Jumbo Jet byl zkonstruován v roce 1976 a naposledy ho používaly švédské aerolinky Transjet, které v roce 2002 zkrachovaly,“ uvedl majitel ubytovacího zařízení Oscar Diös.

Foto: Profimedia.cz

Čtyři pokoje se nacházejí i v motoru letadla.

Foto: Profimedia.cz

Na křídlech je ochoz k procházení.

Ve starém Jumbo Jetu je také místnost, kde jsou servírovány snídaně a kde si mohou návštěvníci dát kávu, zmrzlinu, sendviče či teplá jídla. Zajímavým prvkem je ochoz vybudovaný na křídlech letadla.

Hostel se nachází jen pět minut jízdy od odbavovací přepážky na letišti a zájemci se k němu mohou dostat zdarma autobusem.

Reklama

Výběr článků

Načítám