Hlavní obsah

Japonský hotel představil pantoflíčky, které umí samy „zaparkovat“

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradičně vyhlížející hotel v japonské Jokohamě nabízí návštěvníkům nejnovější výdobytek technologie. Nejsou jím ale žádní chytří roboti, nýbrž pantoflíčky, které mají schopnost se po stisknutí tlačítka samy vyrovnat do řady a čekat tak na nově příchozí hosty. Kromě obuvi jsou toho schopny ale i stolečky nebo podsedáky, píšou servery Independent a Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nissan představil samoparkovací pantofle nebo polštářeVideo: Reuters

 
Článek

Chytré zařízení využívá technologii od Nissanu, podobnou jako auta. Ačkoli tedy hotel ProPilot Park Ryokan na první pohled vyhlíží jako další z řady tradičních japonských ubytovacích zařízení, je moderní a pokrokový. Stisknutím tlačítka se pantoflíčky seřadí u vstupu do hotelu a vyčkávají na nově příchozí hosty. Stejný systém pak lze nalézt v pokojích, kde se podobným způsobem uspořádá nábytek. A to vždy, když už není využíván.

Podle Daily Mailu se stejná technologie využívá také v nejnovějším modelu automobilu Nissan Leaf, ačkoli v hotelu je značně zjednodušená. V pantoflích i nábytku jsou zabudovány senzory a kamery, které předmětům umožňují návrat na jejich původní místo, aniž by musel kdokoli hnout prstem. A samozřejmě bez jakýchkoli srážek.

„Samoparkovací pantofle mají zvýšit povědomí o zautomatizovaném řízení a jeho potenciálu,“ tvrdí mluvčí Nissanu Nick Maxfield. Nejedná se přitom o první podobnou věc, se kterou výrobce automobilů přišel. V roce 2016 se podobná technologie začala využívat u některých kancelářských židlí, které byly schopné se samy srovnat ke stolu.

Reklama

Výběr článků

Načítám