Hlavní obsah

V Británii se na léto chystají výletní plavby ve stylu Harryho Pottera

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový výlet do světa Harryho Pottera se od léta chystá ve Velké Británii. Americká společnost Barge Lady Cruises totiž spustí plavby po stopách slavného kouzelnického učně. Šestidenní cesta účastníky zavede do míst, kde se natáčely scény z filmové série a nevšední magický zážitek má uzavřít prohlídka studií Warner Bros. za Londýnem, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Plavba se uskuteční na lodi Magna Carta.

Článek

Šestidenní plavba po řece Temži se uskuteční na lodi Magna Carta a každý den bude na programu zastávka v místech, kde se film točil. Účastníci se podívají například do míst, kde se Harry Potter poprvé setkal s hipogryfem Klofanem, na hrad Windsor, kde se točila slavná scéna, v níž se bradavičtí žáci učí létat na košťatech, ale nebude chybět ani zastávka v Oxfordu na koleji Christ Church College, jejíž interiér se objevil v prvním díle.

Společnost slibuje, že plavba bude doslova nabitá kouzly a magií, pravděpodobně se nějaké tematické akce uskuteční i na palubě výletní loďky. Zlatým hřebem má být návštěva studií Warner Bros. hned za Londýnem, kde se všechny díly natáčely a kde je dnes Harrymu Potterovi věnována expozice s autentickými kulisami, kostýmy i maskami. Více si o prohlídce studia můžete přečíst v našem článku.

Plavba se bude nicméně konat pouze dva týdny v srpnu. První termín je plánový od 5. do 11. srpna, druhý od 19. do 25., uvedl server ABC News. Samotná loď nabídne čtyři kabiny a šestičlenný personál.

Celá zkušenost je pro skutečně skalní fanoušky Harryho Pottera, protože pro osm hostů vyjde na 34 000 dolarů (691 000 korun), pokud si budou loď pronajímat jako skupina. Samostatná dvoulůžková kajuta vyjde na 5350 dolarů (skoro 109 000 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám