Hlavní obsah

Ledový hotel má už i Finsko. Je postaven ve stylu Hry o trůny

Novinky, mšv

Každý rok vyroste ve Švédsku slavný Ledový hotel. Finové se nyní rozhodli mu konkurovat a postavili si vlastní. Na rozdíl od toho prvního, který nemá jedno určité téma, je druhý zmíněný postaven ve stylu seriálu Hra o trůny. Sněhově bílé chodby zdobí například dračí hlavy, nechybí ani sochy Bílých chodců či ledový Železný trůn, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Hotel vznikl ve spolupráci s televizí HBO.

Článek

Hotel, který se nachází v laponské vesničce nazvané Snow Village, vznikl ve spolupráci s televizním kanálem HBO, který seriál vysílá.

Nachází se v něm celkem 14 ložnic a 10 apartmá, které jsou vyzdobeny něčím, co se s Hrou o trůny neodmyslitelně pojí. Je to například socha jednoho z Bílých chodců, která částečně vystupuje ze zdi, u níž je čelo postele.

Foto: Profimedia.cz

Je libo spát v přítomnosti Bílého chodce?

Třešničkou na dortu je pak ledová replika Železného trůnu strážená jednou z postav.

V hotelu samozřejmě nechybí ani ledový bar, za nímž hlídá drak. Nápoje jsou zde servírovány ve sklenicích vyřezaných z ledu, což může být drobný rozdíl oproti seriálu, kde se pije ze zlatých číší. Po vzoru švédského Ledového hotelu nechybí ani v tom finském svatební kaple.

Foto: Profimedia.cz

Nechybí ani Železný trůn z ledu.

Jelikož se teplota v hotelu udržuje na mrazivých minus pěti stupních Celsia, hostům se doporučuje přespat pouze jednu noc. Jinak by jim totiž mohla hrozit hypotermie neboli podchlazení.

Mimo ubytovací zařízení jsou umístěny chatky, kde se mohou hosté osprchovat teplou vodou, pokud by měli pocit, že je chladu už nějak moc.

Foto: Profimedia.cz

Ledový bar hlídá drak.

Hotel dále nabízí také nejrůznější množství doplňkových služeb, třeba projížďku na saních tažených psy husky nebo soby, běžkování po okolí nebo kurzy vyřezávání ledových soch. Jelikož se tato mrazivá říše nachází v Laponsku, je také ideálním místem pro sledování polární záře.

Ceny pokojů začínají na zhruba 4260 korunách za noc, za vstup do Snow Village se platí ještě necelých 320 korun. Zarezervovat pobyt si mohou zájemci do 8. dubna, kdy hotel nejspíš začne pozvolná tát.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám