Hlavní obsah

Klid od civilizace? Norský hotel leží na odlehlých ostrovech za polárním kruhem

Novinky, mšv

Toužili jste někdy po odpočinku od civilizace? Norský rezort s krkolomným názvem Fordypningsrommet Fleinvær svým hostům dokáže zprostředkovat pocit absolutní izolace. Nachází se totiž na odlehlém souostroví ležícím za polárním kruhem jižně od Lofot a jen do nejbližšího krámku je to bezmála 30 kilometrů trajektem. Domky, ve kterých se lze ubytovat, jsou sice prosté, ale okolní severská krajina je nesmírně působivá.

Foto: Profimedia.cz

Hotel je koncipován především pro umělce.

Článek

Idylicky působící hotel, který tvoří celkem devět chatek, se nachází na ostrůvku zvaném Sørværet. Domky ovšem neslouží pouze k přespání. Na to jsou určeny pouze čtyři, které navíc mají omezenou kapacitu, aby měli hosté skutečně pocit, že jsou izolováni od civilizace. V těch zbylých se nachází kuchyňka, sauna či koupelna. Ničím z toho totiž titěrně domečky jako z lega nedisponují.

Foto: Profimedia.cz

K nejbližšímu obchodů je to skoro 30 kilometrů trajektem.

Uvnitř jsou chatky velmi prosté, izolované dřevotřískou a ukrývají v podstatě pouze postele a nic jiného. Hotelový resort byl navržen primárně pro umělce a lidi, kteří potřebují klid pro tvůrčí proces, je ovšem nesporné, že do něj mohou zamířit i ti, kdo si chtějí zkrátka jen odpočinout. Nutno podotknout, že týdenní pobyt vyjde na poněkud přemrštěných 87 000 korun.

Na ostrůvku se nenacházejí žádné obchody, návštěvníci si proto vše potřebné musejí dovézt s sebou. Nejbližší obchod je totiž vzdálen zhruba 27 kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Domečky jsou povětšinou dost titěrně a ukrývají maximálně postele.

Foto: Profimedia.cz

V domečcích se nacházejí v podstatě postele.

Výhodou pro mnohé může být, že je Sørværet skutečně opuštěný. Nežijí tu žádní lidé, dokonce ani divoká zvířata. Společnost hostům tak mohou dělat pouze další návštěvníci hotelu, ale především drsná severská příroda, která za polárním kruhem nenabízí ani mnoho vegetace, a také všeobjímající moře.

Nicméně doprava na ostrov je poměrně pravidelná, loď na něj i z něj jezdí dvakrát denně a dělá zastávku na přilehlých ostrůvcích. Návštěvníci si také mohou zamluvit asistenta, který je po ostrově provede nebo se postará o další úkony, jako například provoz sauny.

Reklama

Výběr článků

Načítám