Hlavní obsah

Čína chystá megalomanský virtuální park. Vypadá jako ze sci-fi

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čína je svým megalomanstvím známá. V provincii Kuej-čou nyní roste turistická atrakce skutečně monstrózních rozměrů. Z krajiny hor a bujných zelených luk vystupují futuristické kyberpunkové stavby či obří robotí socha, které budou součástí zábavního parku zaměřeného na virtuální realitu. Návštěvníci v něm budou moci bojovat s draky nebo žít po boku mimozemšťanů, píše Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně otevřou park s virtuální realitouVideo: Reuters

 
Článek

Dominantou areálu, který je v současné době stále ve fázi výstavby, je nepochybně kolosální socha transformera, robota ze známé filmové série. Jeho první část nazvaná Alien Base neboli Mimozemská základna by měla být dokončena už v prosinci. Kromě zábavního faktoru má mít i zásadní ekonomický dopad. Úřady doufají, že do jedné z nejchudších čínských provincií přitáhne návštěvníky a s nimi peníze.

Ve své konečné fázi má mít park, rozkládající se na 1,3 kilometrech čtverečních, kolem 35 atrakcí s virtuální realitou, které budou zahrnovat klasické střílečky, jízdy na horských drahách nebo i virtuální prohlídky po nejscéničtějších místech provincie Kuej-čou. Malé děti budou zase moci poznávat různá zákoutí vesmíru. Jedním z mála skutečných zážitků bude bungee jumping ze zmíněného transformera.

„Věřím, že po otevření park kompletně změní celou turistickou strukturu provincie, ale i celé jihozápadní Číny,“ řekl pro Reuters výkonný ředitel Čchen Ťien-li o jediném virtuálním parku svého druhu v zemi. „Chceme, aby se návštěvníci cítili tak, jako by se nacházeli opravdu v nějaké paralelní realitě,“ dodal. Mělo by se tak jednat o autentičtější prostředí, než jaké může být známo z hraní videoher.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám