Hlavní obsah

Kokořínsko poodhalí své poklady

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kokořínsko

Poklady Harasova, tak se jmenuje v sobotu nově otevřená naučná stezka na Kokořínsku. Stezka spojuje vodní nádrž Harasov vybudovanou na říčce Pšovce a vesnici Bosyně vzdálenou zhruba 3,5 kilometru.

Foto: ČSOP

Vodní nádrž Harasov

Článek

„Většina trasy vede výběžkem přírodní rezervace Kokořínský důl. Ačkoli jde o méně známou končinu chráněného území, ukrývá v sobě přírodní i kulturní poklady,“ uvedla Kateřina Adámková z Českého svazu ochránců přírody.

Podél stezky jsou nainstalované interaktivní tabule, které seznámí návštěvníky se zdejší přírodou, geologickými útvary, s historií i pověstmi spjatými s místním hradem či hradištěm nazývaným Hrádek.

Foto: ČSOP

Otevření nové naučné stezky na Kokořínsku.

Foto: ČSOP

Otevření nové naučné stezky na Kokořínsku.

„Tabule stezky jsou navrženy tak, aby turisté získávali informace aktivním způsobem. Jsou do nich zakomponovány herní a pohyblivé prvky, díky nimž si lidé mohou prověřit stávající znalosti, nebo objevovat novinky ze světa přírody a kultury,“ vysvětlila jedna z autorek naučné stezky Martina Zrostlíková.

Jedna z tabulí například návštěvníky seznámí s pozůstatky živočichů prostřednictvím hmatu, další nabízí informace pomocí hry. Celkem je cesta mezi skalami lemována šesti tabulemi, z nichž čtyři jsou interaktivní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám