Hlavní obsah

TripAdvisor označuje hotely, kde došlo k sexuálním útokům

Novinky, mšv

Vlna obvinění ze sexuálního obtěžování už nebude jen věcí showbyznysu, prosakuje také do cestovního ruchu. Portál TripAdvisor nově označuje hotely, které byly nahlášeny jako místo, kde došlo k sexuálnímu útoku, diskriminaci či bezpečnostním problémům. Rozhodnutí přišlo poté, co byl server obviněn z mazání příspěvků o závažných přečinech vůči turistům v Mexiku, uvedly servery Telegraph či BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hotely, které budou vyhodnoceny jako potenciálně nebezpečné pro turisty, budou značeny červeným štítkem. „Na TripAdvisoru se to bude zobrazovat po tři měsíce, pokud budou ovšem problémy přetrvávat i nadále, dobu můžeme prodloužit,“ řekl pro New York Times mluvčí portálu Kevin Carter. Tímto způsobem už byly označeny například tři hotely v mexickém letovisku Playa del Carmen. Podle Cartera má být štítek spíše informační a nemá být pro daný hotel trestem.

Foto: repro TripAdvisor

Červený štítek upozorňuje uživatele na to, že hotel může být spojen s případy sexuálního napadení.

Nový informační prvek zavedl cestovatelský portál TripAdvisor poté, co byl nařčen z toho, že opakovaně mazal příspěvky Američanky Kristie Loveové, jež byla před několika lety znásilněna příslušníkem ostrahy v mexickém resortu Iberostar Paraiso Maya. Snažila se na tuto skutečnost upozornit – portál její recenzi ale mazal z důvodu, že porušovala takzvaná family-friendly pravidla – nebyla vhodná pro děti. Ve stejném hotelu byla podle BBC napadena i jiná žena.

Rozhodnutí označit hotel štítkem bude mít na starost komise zaměstnanců, uvedl Carter. Portál se také rozhodl představit nová pravidla, aby uživatelům dostatečně vysvětlil, proč mohou být některé recenze mazány.

Krok TripAdvisoru přichází v době, kdy Hollywoodem otřásá vlna obvinění ze sexuálního obtěžování proti vlivným mužům, především proti producentovi Harveymu Weinsteinovi či proti herci Kevinu Spaceymu. [celá zpráva]

Anketa

Je správné označit hotely, kde došlo k sexuálnímu útoku, diskriminaci či bezpečnostním problémům?
Ano
90,7 %
Ne
7,4 %
Nemám na to názor
1,9 %
Celkem hlasovalo 54 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám