Hlavní obsah

Ztráty a nálezy na pražském letišti: Invalidní vozík, zásnubní prsten i erotické pomůcky

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Počet cestujících proudících přes pražské letiště každoročně stoupá. Více lidí na letišti znamená i více ztracených věcí. Na pražském Letišti Václava Havla mají v celém prostoru jednu malou místnost, která je přeplněna nejrůznějšími předměty, jež do letadla s majiteli nenastoupily. Najdete mezi nimi i bizarní věci jako např. erotické pomůcky.

Ztráty a nálezy na pražském letišti: kočárky, invalidní vozíky ,zásnubní prsten nebo i erotické pomůckyVideo: Novinky

 
Článek

„Nevěřili byste, co tady na Letišti Praha najdeme. Je to například invalidní vozík, nejrůznější věci zakoupené v duty free shopech, a pokud vás napadají erotické pomůcky, tak ano, i ty tu nacházíme,“ usmívá se Roman Pacvoň z Letiště Praha s tím, že nejvíce lidé ale zapomínají elektroniku jako mobily, počítače nebo tablety.

Dva mobily denně

„Jen tak pro zajímavost – za tento rok jsme našli v prostorách Letiště Praha na 500 zapomenutých mobilů, což je 58 mobilů měsíčně, tedy zhruba dva denně,“ tvrdí zaměstnanec letiště a dodává, že počítačů se zatím našlo 200 a tabletů 250. Naopak zboží z duty free shopu jen 80 kusů.

Foto: Novinky

Nejvíce lidé zapomínají elektroniku - mobily, tablety a počítače.

O elektroniku se ale lidé většinou přihlásí. Až 30 procent věcí si lidé nakonec vyzvednou.

Záleží na sezóně

V letní letové sezóně zapomenou cestující cca 650 věcí měsíčně, v zimě nastává pokles na zhruba 400 kusů měsíčně. „Povahu věcí ovlivňuje roční období, v zimě například očekáváme zvýšené nálezy zapomenutých rukavic, šál, čepic, ale také vybavení na zimní sporty,“ říká Pacvoň a dodává, že jednou dokonce cestující nechali na letišti i akvarijní rybičky.

Foto: Novinky

Mezi kufry, pruty, ošacením, kočárky a drobnými předměty se najde i přepravka na domácího mazlíčka.

V malé místnosti přeplněné věcmi se dále nacházejí nejrůznější zavazadla – kufry, kabelky, batohy, ale také kočárky, jízdní kola, ortopedická křesla, pruty, peněženky, klobouky, čepice, šperky a jiné.

Zásnubní prsten

Kromě hodinek a jiných hodnotných šperků se pražské letiště může pochlubit i skutečně cenným nálezem. „Jednou se nám tu objevil zásnubní prsten od Cartiera. Majitel se ale o něj rychle přihlásil,” tvrdí Pacvoň. Ceny prstenů od této značky se pohybují v řádech statisíců korun.

Pokud něco na letišti najdete, zajděte s danou věcí na informace, kde s vámi pracovník sepíše krátký formulář o nálezu. Věc pak po následném ohledání pracovníků letiště putuje do skladu, kde zůstává tři měsíce. „Po třech měsících věc putuje na Magistrát hlavního města Prahy, kde je nadále skladována,“ vysvětlil Pacvoň.

Zvláštní je, že lidé prý věci skutečně spíš nahlásí místo toho, aby si danou věc třeba chtěli ponechat. Celé letiště je totiž protkáno kamerovým systémem, tudíž by prý nebyl problém danou věc a případně nepoctivého nálezce dohledat.

Reklama

Výběr článků

Načítám