Hlavní obsah

První pojízdnou kočičí kavárnu otevřeli v Japonsku. Ale jen dočasně

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonsko je s kočkami velmi úzce spjato. Kromě tradičních sošek s mávající packou maneki-ko se v zemi vycházejícího slunce nachází třeba i známý kočičí ostrov. Jednodenní novinkou byla asi první pojízdná kočičí kavárna na světě, umístěná ve vlaku. Projekt měl za cíl upozornit na množství těchto opuštěných a toulavých tvorů, kteří se v zemi nacházejí, ale samozřejmě i zpříjemnit jízdu pasažérům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Japonsku začal jezdit první vlak s kočičí kavárnou ve vagónuVideo: Reuters

 
Článek

Při cestě vlakem prefekturou Gifu si mohli cestující užít společnost zhruba 30 koček, které volně pobíhaly po vagónu. Bez horkých nápojů a občerstvení by to ovšem nebyla ta pravá kavárna, pasažéři si tedy mohli dopřát i něco z nabídky. Někteří kvůli jednodennímu projektu dokonce dorazili z velké dálky. Třeba jako Kyoko Suzunová, jež přijela až z Tokia, aby se události zúčastnila.

Akci uspořádala lokální železniční společnost Yoro Railway společně s kočičí kavárnou Kitten Cafe Sanctuary. Cílem bylo zvýšit povědomí o toulavých a opuštěných kočkách, kterých je v Japonsku skutečně mnoho. Mnohé z nich se navíc kvůli nedostatku místa musejí utratit, píše agentura Reuters. Počet takových případů ovšem v posledních letech značně klesl.

Snížil se i počet koček v útulcích, a to zhruba o 70 procent. A to i přesto, že v Japonsku je mnohem populárnější vlastnit psa než kočku. Tento trend se ale pomalu mění.

Reklama

Výběr článků

Načítám