Hlavní obsah

Obrovy schody jsou nejpřeceňovanější turistickou atrakcí, vyplynulo z ankety

Novinky, mšv

Obrovy schody jsou vyhledávaným přírodním úkazem Severního Irska. Jak se ovšem nyní ukázalo v anketě serveru Irish Times, sami cestovatelé je považují za nejvíce přeceňovanou turistickou atrakci, kterou v podstatě není vůbec třeba vidět. Do seznamu se dostal například i obraz Mony Lisy v pařížském Louvru, Niagarské vodopády nebo čurající chlapeček v Bruselu.

Foto: Profimedia.cz

Obrův chodník je přírodní fenomén Severního Irska.

Článek

Anketu uskutečnil server Irish Times na sociálních sítích a odpovědí přišly stovky. Nejvíce negativních ohlasů si vysloužil právě severoirský Obrův chodník. Podle návštěvníků je procházka k němu dost dlouhá a ve výsledku za těch „pár malých kamenů“ vůbec nestojí. Turisté také očekávali, že kamenné schodiště více dostojí svému jménu a bude skutečně obří.

Proti přírodnímu fenoménu hovoří také některé recenze na cestovatelském portálu TripAdvisor, tvrdící, že je Obrův chodník přeceňován. Dokonce ani sami místní prý netuší, proč se na místo kdokoli vypravuje a proč u atrakce muselo vzniknout monstrózní návštěvnické centrum. Fotografie či záběry pak údajně vykreslují přírodní úkaz lživě, jelikož ve skutečnosti není chodník ani zdaleka tak rozsáhlý, jak by se mohlo zdát.

Další přeceňovanou atrakcí se pak ukázala být i malba Mony Lisy v Louvru, už jen kvůli velkému počtu návštěvníků, kteří do pařížského muzea míří a u obrazu se fotí a překážejí.

Přízeň si ovšem v anketě nevysloužily ani takové atrakce jako třeba Niagarské vodopády, šikmá věž v Pise, čurající chlapeček v Bruselu, vyhlídka na newyorském mrakodrapu Empire State Building nebo malá mořská víla v Kodani.

Reklama

Výběr článků

Načítám