Hlavní obsah

Izrael chce lákat turisty na vojenskou obranu. Návštěvnost zvyšuje i Wonder Woman

Novinky, mšv

Izraelské ministerstvo turismu zvažuje, že by mohlo návštěvníky lákat na protiteroristickou a vojenskou obranu. Vyplynulo to z diskuzí mezi ministerstvem a indickými cestovními agenturami. Zájem o tuto formu turistiky údajně projevili návštěvníci z Evropy i Spojených států amerických. Informoval o tom britský Independent.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní město Izraele Jeruzalém. Ilustrační foto

Článek

Podle ministerstva turismu (IMOT) se jedná zatím jen o myšlenku, nicméně zájem dozvědět se něco více o izraelské vojenské obraně i protiteroristickým opatřením projevili turisté z Evropy i USA. „Zajímá je, jak se tu lidé brání a chtějí více detailů o válečnictví. Reputace Izraele z hlediska obrany je totiž velmi vysoká,“ uvedlo ministerstvo.

Koncept už začaly zkoumat různé společnosti. „Turisté chtějí vědět, jak střílet nebo jak řešit různé situace. Je to trochu jako paintball. Někteří lidé zkrátka rádi relaxují, další mají trochu jiné zájmy, takže proč ne. V současnosti zkoumáme různé úhly turismu,“ tvrdí IMOT.

Akvárium i kontroverzní hotel

Zájem o Izrael se podle britského listu navíc zvýšil po uvedení superhrdinského filmu Wonder Woman, kde si titulní roli zahrála původem izraelská herečka Gal Gadotová. Ministerstvo tvrdí, že je v současnosti jakousi ambasadorkou, která pomáhá zvyšovat v zemi počet turistů.

Lákadlem Jeruzaléma je také nedávno otevřené obří akvárium, které je součástí Biblické zoo. Ta patří mezi vůbec nejnavštěvovanější atrakce Izraele. Obří akvárium ukrývá 33 nádrží s nejrůznějšími mořskými tvory. [celá zpráva]

Jednou z poměrně nových atrakcí nedaleko Jeruzaléma je také hotel, na jehož výstavbě se podílel britský sprejer Bansky. Nachází se v Betlémě a píše se o něm, že má ten vůbec nejhorší výhled. Je to ovšem záměr, jelikož stojí v bezprostřední blízkosti zdi, která odděluje Izrael od palestinských území. Zařízení je v provozu od března a má být otevřeno permanentně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám