Hlavní obsah

Praha láká čím dál víc turistů. Přibývají návštěvníci z Číny i Indie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve druhém čtvrtletí roku 2017 navštívilo prahu 2,07 miliónu lidí. Je to o 11,1 procenta více než v loňském roce. Do hlavního města se navíc ve větším počtu vraceli především ruští turisté, výrazně ovšem přibylo také návštěvníků z Číny, Koreje, Španělska či Indie.

Foto: Novinky

Článek

Podle tiskové mluvčí agentury Prague City Tourism Barbory Hrubé skvělé výsledky ukazují, že Praha zůstává populární a vyhledávanou destinací. „Velmi nás těší i zvyšující se počet domácích návštěvníků, na které v posledních letech systematicky cílíme,“ dodala.

Ve druhém kvartálu roku 2017 zavítalo do metropole o 208 tisíc turistů více než loni. Z celkového počtu 2,076 miliónu tvořili domácí návštěvníci čtvrt miliónu. Co se týče zahraničních návštěvníků, Prague City Tourism eviduje přírůstek 11,4 procenta. Celkový počet přenocování činil 4,9 miliónu a vzrostl o 12,3 procenta.

Nejvíc návštěvníků dorazilo především z Německa, Ruska, Velké Británie či USA, což není žádné velké překvapení. Nadále ovšem roste počet turistů z Asie, především Číňanů, Korejců, ale také Indů.

Reklama

Výběr článků

Načítám