Hlavní obsah

Tipy na víkend: Navštivte sklípky, ochutnejte americkou kuchyni

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První srpnový víkend si můžete zpříjemnit různorodou škálou akcí. Gurmáni a milovníci jídla mohou vyrazit třeba do botanické zahrady v pražské Tróji, kde se koná Americký den. K ochutnání na něm budou speciality z celého kontinentu. Fanoušci vína mohou navštívit otevřené sklípky na Moravě. Koná se i celá řada hudebních i sportovních akcí.

Foto: Profimedia.cz

Ochutnejte speciality americké kuchyně. Ilustrační foto

Článek
Praha

Americký den

Za nádechem Ameriky se můžete v sobotu vydat do trojské botanické zahrady. American Food Day seznámí návštěvníky z vybranými delikatesami ze Severní i Jižní Ameriky. Těšit se mohou na argentinské steaky, tropické ovoce, džusy, hamburgery, ale také ochutnávku argentinských a čilských vín. Připraven je také doprovodný hudební program, který navodí autentickou atmosféru nejen Latinské Ameriky. Podrobnosti najdete zde.

Čaj o páté

Řadíte se mezi milovníky čaje? Pak si nenechte ujít víkendové prohlídky výstavy Čaj o páté, která se koná v Muzeu Kouzlo starých časů. Mimořádná akce přibližuje etiketu i atmosféru čajových salónů viktoriánské a edwardiánské doby, navíc s praktickou ukázkou tradic, které se s podáváním tradičního anglického nápoje pojí. Více zde.

Středočeský kraj

Přístavní slavnost

Nymburská Přístavní slavnost je menší hudební festival, který však návštěvníkům nabídne domáčtější atmosféru. Uskuteční se v Parku Pod Hradbami a letos nabídne výrazné ženské umělkyně. Vystoupí například Ille, Poletíme? či zpěvačka Klára Vytisková se svým projektem Klara and the Pop. Kromě muziky je ale připraven i další kulturní program. Kompletní program zde.

Jihočeský kraj

Slatinský patník

Slatinský patník je akce zaměřená na udržování kamenického řemesla a tradic v Česku. Uskuteční se již tuto sobotu, a kromě výroby nejrůznějších patníků je připraven také hudební program, oblíbená tombola nebo soutěže siláků o zajímavé ceny. V podvečerních hodinách pak přijde na řadu taneční zábava, která potrvá až do půlnoci. Více informací najdete zde.

Plzeňský kraj

Barokní noc

Další událost ze série Letního barokní festivalu se tentokrát uskuteční v klášteře Kladruby. V odpoledních hodinách čeká na návštěvníky koncert klasické hudby, večer pak taneční vystoupení v kostele, ale i další doprovodný program. Nebude chybět ochutnávka barokních jídel nebo program v Archivu vůní. Akci zakončí barokní ohňostroj. Více zde.

Karlovarský kraj

Závody v lázních

Do Lázní Kynžvart se vrací po roce sportovní akce 360tka Tour. Na účastníky čekají nejrůznější disciplíny, nepůjde zdaleka jen o běhání, ale také o zdolávání cviků s vlastní vahou. Poradíte si s disciplínami, které mají názvy jako Kačáci a Humusáci, Pekařova pomsta či Jack Rozparovač? Po ukončení je připraven bohatý doprovodný program, třeba dýdžejský set, pro závodníky je zajištěno i občerstvení. Podrobnosti o akci najdete zde.

Ústecký kraj

Houmrův triatlon

Všichni sportovci jsou zváni v sobotu na Šluknovský výběžek, kde proběhne 24. ročník amatérského triatlonu. Závod je určen všem věkovým i výkonnostním kategoriím, proto je možné vybrat si z několika délek i náročností tratí. Možné je zúčastnit se také v rámci štafetového týmu. Po ukončení sportovní události čeká na návštěvníky hudební festival, jehož součástí budou i nejrůznější doprovodné aktivity. Detaily najdete zde.

Liberecký kraj

Prohlídka krytu

Každou první sobotu v měsíci se v Liberci konají prohlídky největšího zdejšího krytu civilní obrany. Ke zhlédnutí budou dobové dokumenty i exponáty, vztahující se k době, kdy se kryt využíval. Prohlídky se konají ráno a dopoledne a jsou jen tři, je na ně také potřeba se dopředu objednat. Podrobnosti najdete zde

Královéhradecký kraj

Jazz na nábřeží

V sobotu se Hradcem rozezní hudba, která výrazně ovlivnila nejen první polovinu 20. století, tedy jazz. Akce se uskuteční na Smetanově nábřeží a na návštěvníky čeká hned několik formací, které budou kromě jazzu hrát také funk, soul či blues. Dorazí big band, ale i menší uskupení a jistě to bude zážitek. Startuje se v odpoledních hodinách, přesně v 16:00 hodin. Podrobnosti najdete zde.

Pardubický kraj

Myslivecký táborák

Milovníci jídla by si neměli nechat uniknout tradiční akci Myslivecký táborák, která se koná na Myslivecké chatě v Letohradu. Návštěvníci se mohou těšit na guláš a v pozdějších hodinách také na zvěřinové pochoutky, třeba na burgery, ale i steaky. K poslechu i tanci zahraje živá hudba. Akce proběhne za každého počasí a vstup na ni je zdarma. Více zde.

Vysočina

Letecká show

Od soboty až do 13. srpna se bude v Chotěboři konat Mistrovství Evropy v letecké akrobacii a letecká show. Přijedou zkušení piloti, kteří divákům připraví skvělou podívanou, pod dohledem rozhodčích odlétají přesně stanovené sestavy. Závody budou zdarma přístupné, hlavní program doplní občerstvení a doprovodný program na zemi. Více informací zde.

Jihomoravský kraj

Otevřené sklepy

Milovníci vína se mohou na další akci ze série otevřených sklípků vypravit v sobotu, tentokrát do Jaroslavic u Znojma. Osmý ročník akce otevře ve vesničce na 20 sklepů, ve kterých budou moci zájemci degustovat nejrůznější odrůdy. Vstupné je za 100 korun, v ceně je sklenička s logem či seznam vinařství a vzorků. Degustace je pak placená. Více zde.

Olomoucký kraj

Obecní slavnosti

Obec Malhotice slaví 700 let a při této příležitosti chystá velký program, který nadchne gurmány i hudební nadšence. Návštěvníci se mohou těšit na slané i sladké pochoutky, velkým lákadlem je delikatesa, kterou si jen tak někde nedáte, grilovaný býk. Zahraje několik kapel, včetně revivalu Karla Gotta, a tečkou bude večerní ohňová show. Podrobnosti zde.

Zlínský kraj

Karlovská pouť

Od čtvrtka až do neděle ožijí Velké Karlovice bohatým kulturním programem. Ve čtvrtek proběhne setkání řezbářů u tamního muzea a další dny se mohou návštěvníci těšit především na cimbálovou muziku. Akce vyvrcholí v neděli poutí, kdy se návštěvníci rovněž mohou těšit na tradiční cimbálovku, ale i mnoho dalšího. Více informací najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Festival minipivovarů

Do Frýdku-Místku by měli v sobotu zavítat všichni milovníci zlatavého moku. Koná se zde totiž festival minipivovarů Pivopění, který kromě ochutnávek nejrůznějších pivních speciálů nabídne akce také bohatý hudební program. Vystoupí například Xavier Baumaxa, Laura a její tygři nebo Oceán. Podrobnosti najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám