Hlavní obsah

Inkoustově černá řeka u Niagarských vodopádů překvapila turisty

Niagarské vodopády jsou pro svůj půvab hojně navštěvovanou atrakcí. Turisty ovšem o víkendu zaskočila nezvykle černá barva, do které se zbarvila část přilehlé řeky. Byla do ní totiž vypuštěna část vody z nedaleké čističky odpadních vod. Kromě změny barvy tak řeka i nevábně zapáchala, píše agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Voda v Niagarských vodopádech se zbarvila do černa, může za to čistička odpadních vodVideo: Patrick J. Proctor/Rainbow Air Inc. , AP

 
Článek

Na záznamu, který byl pořízen z helikoptéry, lze v jednom místě řeky pozorovat inkoustově černé zbarvení vody. Podle úřadů bylo nedělní vypuštění čističky ale zcela běžnou a rutinní údržbou, která se jednou za čas provádí.

Černá voda se koncentrovala v místě, odkud vyplouvají výletní lodě společnosti Maid of the Mist. Kromě zbarvení navíc řeka i velmi nelibě zapáchala, což mohlo mnohým turistům znepříjemnit výlet k vodopádům.

Podle úřadů voda obsahovala pouze nahromaděné pevné látky a zbytky uhlíku, nikoli však organické oleje či rozpouštědla. Zápach pak popisovaly jako zcela běžný pach při vypouštění odpadní vody. Podobné věci jsou prý navíc v limitech povolené. Černé zbarvení se později v neděli opět rozplynulo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám