Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Vyrazte na oslavu dne dětí do zoo nebo na hrad

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akce pro rodiny se o prvním červnovém víkendu nesou především ve znamení oslav Mezinárodního dne dětí. Na řadě míst je tudíž u této příležitosti přichystán speciální program. Vyrazit můžete třeba do zoologických zahrad nebo na hrady a užít si neobvyklý program. Čekají na vás ale například i akce spojené s Muzejní nocí.

Foto: Profimedia.cz

Oslavte den dětí v historickém duchu. Ilustrační foto

Článek
Praha

Dětský den

Dodatečně oslavit dětský den můžete v sobotu v zahradách Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského pod Petřínem. Program zahrnuje pohádkové šermířské představení, bublinovou show, ale i mnoho soutěžních a sportovních aktivit. Společně s hasiči se návštěvníci podívají, jak vypadá protichemický zásah, policie poskytne náhled na výstroj, výzbroj i policejní koně. Více informací najdete zde.

Šmoulí oslava

Které dítě by nemělo rádo modré šmouly? Vyrazit za nimi můžete v sobotu dopoledne do pražského Hard Rock Cafe na pořádnou šmoulí party. Oblíbené postavičky zazpívají hity, předvedou tance a pokřtí nejnovější album s písničkami. Jelikož se akce koná ráno a dopoledne, pro návštěvníky bude připraven snídaňový bufet. Vstupné na akci je pro děti 165 korun a pro dospělé 350. Další informace zde.

Festival sladkostí

Určitě nejsladší oslavy dne dětí se uskuteční o víkendu v Galerii Butovice. Bude se zde totiž mlsat. Návštěvníci budou moci ochutnat nejrůznější dobroty od makronek, perníčků, donutů, cupcakeů a mnoho dalšího. Zájemci se mohou zapojit do workshopů, kde si zkusí vyrobit pralinky nebo nějaké malé dortíčky také ozdobit. Program doplní také dobrodružná stezka po obchodním centru. Vstup je samozřejmě zdarma. Více zde.

Středočeský kraj

Výročí zoo

O víkendu slaví Zoo Chleby 20. výročí od založení. A jelikož je nutné oslavit také den dětí, obě události se spojí a na návštěvníky tak bude čekat nespočet aktivit. Kromě komentovaných prohlídek po areálu zoologické zahrady jsou připraveny soutěže nebo kouzelnické vystoupení i tombola. Na místě najdete také různé prodejní stánky. Detaily se dozvíte zde.

Dětský víkend

O víkendu proběhne na hradě Křivoklát speciální akce k oslavě dne dětí. Z programu si vybere snad každý, návštěvníci zhlédnou nejrůznější komická a divadelní vystoupení, středověkými tanečnicemi počínaje a inscenací popravy konče. Připravena jsou ovšem také šermířská vystoupení nebo hned několik pohádek pro děti. Pro tvořivé jedince jsou přichystány dílny, kde si budete moci vyrobit například šperk nebo zkusit práci na hrnčířském kruhu. Další informace naleznete zde.

Jihočeský kraj

Festival řemesel

Na hrad Šelmberk jsou o víkendu zváni všichni, kdo se zajímají o historická řemesla. Naučně zábavná akce pro děti i dospělé nabídne více než 20 ukázek tradičních řemesel z období Keltů až do 18. století. Do spousty z nich se navíc budou moci návštěvníci sami zapojit. Akci doprovodí vystoupení šermířů, hudebníků i divadelníků a program večer zakončí hudební vystoupení. Více informací najdete zde.

Plzeňský kraj

Pohádkový les

Setkat se s kouzelnými bytostmi můžete v sobotu v pohádkovém lese ve Kdyni. Na trase budou čekat nejrůznější postavy z pohádek a večerníčků, které si přichystaly úkoly. Cíl je na hradě Rýzmberk, kde obdrží účastníci od hradních pánů malý poklad a budou si rovněž moci opéct buřty nad ohněm nebo zaskákat na velké trampolíně. Informace o místě srazu a další podrobnosti najdete zde.

Karlovarský kraj

Dětské prohlídky kláštera

Na neděli jsou v klášteře premonstrátů v Teplé přichystány ke dni dětí speciální prohlídky. Malí návštěvníci se při nich zábavnou a přístupnou formou dozvědí nejrůznější zajímavosti o památce a prohlédnou si nejatraktivnější barokní části areálu. Zhruba 40minutová prohlídka je doplněna zábavnou hrou. Místo je potřeba si předem rezervovat. Detaily zde.

Ústecký kraj

Narozeniny Maxipsa Fíka

Jedna z nejznámějších večerníčkových postaviček Maxipes Fík bude v sobotu slavit narozeniny v Kadani. Návštěvníci se mohou těšit na samotného hrdinu, bez něj by to totiž žádná oslava nebyla. Narozeniny budou probíhat formou festivalu v ulicích celého města, návštěvníci se mohou těšit na tančení nebo zpívání s Magdou Reifovou, tvořivé dílničky nebo lampiónový průvod. Více najdete zde.

Liberecký kraj

Muzejní noc se sklem

V rámci 9. muzejní noci v Novém Boru mohou návštěvníci zavítat Sklářského muzea, kde čeká program na děti i dospělé. V sobotu se spolu se skřítkem Archibaldem vydáte na dobrodružnou cestu napříč historií města a skrze zábavné úkoly a jejich plněním si vytvoříte vlastní kroniku města. Kočovné divadlo si pro návštěvníky také připravilo dvě inscenace známých pohádek Perníková chaloupka a Čert a Káča. Vstupné je pro všechny 20 korun. Detaily zde.

Královéhradecký kraj

Historie cukráren

Sladké si jednou za čas neodpustí nikdo. Pokud se ovšem chcete dozvědět také něco o historii cukráren v období první republiky, zavítejte na výstavu, která v sobotu začíná na zámku v Novém Městě nad Metují. Potrvá celé prázdniny a návštěvníci se na ní seznámí s nejvyhledávanějšími podniky prvorepublikové éry a budou moci spatřit například rozdíly mezi současným a někdejším zdobením. Jedna část expozice je věnována rovněž slavné kuchařce Magdaleně Dobromile Rettigové. Další informace zde.

Pardubický kraj

Devatero řemesel

Zajímá vás, co vše naši předci potřebovali ovládat, aby si postavili dům? Na akci pod názvem Devatero řemesel aneb Od stromu až k domu můžete v sobotu vyrazit do Souboru lidových staveb Veselý Kopec v Hlinsku. Návštěvníci se seznámí s několika řemesly, například s tesařinou, pilařstvím, šindelářstvím a mnoha dalšími a uvidí třeba výrobu slaměných došků nebo opravu kachlových kamen. Vystoupí rovněž folklórní soubory. Více zde.

Vysočina

Kováři ve vsi

První červnovou sobotu se do Hamrů nad Sázavou vrátí kováři, kteří budou celý den návštěvníkům předvádět své řemeslo. Aby byl ovšem program zajímavější, kovařinu si budou moci vyzkoušet i na vlastní pěst a vyrobit si hřebík. Na děti čeká rovněž doprovodný program spjatý s tímto starým řemeslem a přístupná bude expozice věnovaná hamernictví a dřevařství. Více najdete zde.

Jihomoravský kraj

Dětský den v zoo

Podobně jako spousta zoologických zahrad po České republice, i ta brněnská v sobotu se připojí k oslavám dne dětí. Návštěvníci se po celý den mohou těšit na zábavný program s hrami a nejrůznějšími atrakce. Mimo to proběhne hned několik komentovaných krmení, například medvědů, lachtanů či žiraf. V dílničce si budou moci vaše zručné ratolesti vyrobit náramek a mnoho dalšího. Podrobnosti najdete zde.

Olomoucký kraj

Šumperské slavnosti

O víkendu se Šumperk přenese do středověku. Jubilejní 20. ročník historických městských oslav nabídne návštěvníkům několik pohádek a divadelních představení, ale i nejrůznějších vystoupení, ať už tanečních či šermířských. Na několika místech ve městě budou připraveny tvořivé dílny pro děti, těšit se ovšem můžete i na dobový jarmark s ukázkou tradičních řemesel. Slavnosti začínají už ve čtvrtek, ale stěžejní program se odehraje v sobotu. Další informace najdete zde.

Zlínský kraj

Historický víkend

Další ročník Historických dnů na Tvrzi Kurovice se uskuteční o tomto víkendu. Návštěvníci se mohou těšit na dobový program, čítající šerm, tanec, odborné přednášky nebo historickou hudbu. Po oba dva dny čekají na zájemce také mimořádné prohlídky tvrze a mnoho dalšího. Více informací naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Zahájení sezóny

V sobotu se bude na janovickém zámku konat slavnost k zahájení letošní turistické sezóny. Návštěvníci se mohou těšit na celodenní kulturní program s hudebním a divadelním vystoupením, několika workshopy, řemeslným jarmarkem a v neposlední řadě i ohňovou show. Nejen pro děti jsou rovněž přichystány vědomostní i sportovní soutěže nebo projížďky na koni. Více informací zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám