Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Pochutnejte si na sladkostech, vyrazte na projížďku párou

Novinky, mšv

Druhý z květnových prodloužených víkendů láká na skutečně rozmanité akce. Pokud budete chtít ukojit touhu po sladkém, vyrazte s dětmi do Kutné Hory na cukrářské slavnosti. V Jindřichově Hradci se naopak zabaví ti, kteří mají rádi parní vlaky. Vyrazit můžete také na různé workshopy, kde mohou děti vyrobit dárečky ke Dni matek. V neposlední řadě můžete zblízka poznat nejrůznější historická řemesla.

Foto: Profimedia.cz

Pochutnejte si s dětmi na nejrůznějších sladkých dobrotách. Ilustrační foto

Článek
Praha

Rodinný den

Sobota na holešovickém Výstavišti bude ve znamení rodiny. Akce, která se zde odehraje, slibuje pestrý program — zahrnovat bude například minimaraton se dvěma trasami, ale také koncert dětské kapely Pískomil. Na akci navíc můžete dorazit i se svými čtyřnohými miláčky, se kterými si jednu z připravených tras budete moci rovněž proběhnout. Další informace se dozvíte zde.

S Růženkou na zámku

Na Chvalském zámku se v sobotu uskuteční další z oblíbených dětských akcí. Interaktivními výstavami Květina i Poezie české krajiny vás tentokrát provede Šípková Růženka. S ní si zasoutěžíte, vystoupíte na zámeckou půdu, nebo si zkusíte, jak se budí princezny. Na akci je nutná rezervace. Více informací zde.

Irský Máj

V sobotu se uskuteční již sedmý ročník festivalu Irský Máj, který si pro rodiny s dětmi připravil například stínové divadlo, dobrodružnou hru s úkoly nebo možnost vyřádit se v kreativní dílničce. Vstupné na akci je 150 korun, platí pro dítě s dospělým doprovodem. Více naleznete zde.

Středočeský kraj

Cukrářské slavnosti

Které dítě by rádo nemlsalo? Pokud ho nechcete držet zkrátka a sami v sobotu dostanete chuť na něco sladkého, vyrazte do Kutné hory na Cukrářské slavnosti. Ochutnáte sladké speciality od místních pekařů, cukrářů či výrobců čokolády, připraven je také doprovodný program. Detailní program najdete zde.

Kuličkový den

Další ročník Kuličkového dne v Loděnici se uskuteční v sobotu. Letos bude akce navíc spojena také s jarmarkem, kde bude několik prodejců s rukodělným zbožím. Stěžejním bodem je ovšem celodenní turnaj ve cvrnkání kuliček. Ty si můžete půjčit nebo, pokud budete chtít, rovněž zakoupit.

Jihočeský kraj

Den s párou

Pokud vy i vaše děti milujete nostalgické vlakové soupravy, vyrazte v sobotu na den s párou v Jindřichově Hradci. Kromě projížděk vlakem se můžete těšit na řadu soutěží i her. Pro nejmenší jsou připraveny skákací hrady, větší se mohou svézt na drezínách nebo na ponících. Zařazena jsou také divadelní představení a v jednom z vozů vlaku se budou promítat pohádky s železniční tematikou. Více zde.

Plzeňský kraj

Pouliční kuchyně

Kdo říká, že gastronomické festivaly jsou nutně určeny jen dospělým? Určitě i děti si rády pochutnají na nejrůznějších dobrotách. Pokud vás tedy bude v sobotu honit mlsná, vyrazte na Street Food Market do plzeňského areálu Depo. Čekat na vás budou jednak speciality z nejrůznějších bister a food trucků, těšit se ale můžete i na jídla našich prababiček či mezinárodní kuchyni. Podrobnosti zde.

Karlovarský kraj

Karlův průvod

V sobotu projde Karlovými Vary tradiční průvod císaře Karla IV. s jeho družinou. Zapojí se do něj kolem 200 osob a deseti koní. Procesí se vydá na cestu od Letního kina a končit se bude ve Smetanových sadech. Pokud chcete historickému pochodu přihlížet, vychází se v 15:00 hodin. Akce se koná v rámci zahájení letošní lázeňské sezóny, akci tedy doprovodí i řemeslný jarmark. Další informace najdete zde.

Ústecký kraj

Brozanská pouť

O víkendu se bude v Brozanech nad Ohří konat tradiční pouť, stěžejním bodem programu je dětský festival tance. Dorazí několik tanečních skupin z různých koutů regionu, v podvečer projde městysem průvod všech umělců, který bude zakončen ohnivou show s tradičním ohňostrojem. V oba dny se navíc můžete těšit na tradiční pouťové atrakce, stánky a hudbu. Více informací zde.

Liberecký kraj

Den paní královny

Malí i velcí jsou zváni na sobotní akci, která proběhne na zámku Horní Libchava, a která je oslavou Dne matek. Připraveny jsou prohlídky s princeznou Zdeničkou, tím hlavním jsou ovšem pohádky, které se od 15:15 odehrají v zámeckém amfiteátru. Mimo ně jsou připraveny také dětská dílna či soutěž s indiány. Více najdete zde.

Královéhradecký kraj

Dárek z pravěku

V archeoparku Všestary si budou děti moci o pondělním svátku vyrobit pravěký dárek pro své maminky. Akce se koná od 10:00 do 16:00 hodin a zúčastnit se mohou v tomto časovém rozmezí všichni i bez předchozího telefonického objednání. Ratolesti budou maminkám vyrábět náhrdelník z keramických korálků nebo těžítko z kamene a drátku. Více zde.

Pardubický kraj

Den řemesel

Na Babiččině dvorečku v Licibořicích je v sobotu připraven den řemesel. Na něm si děti vyzkouší některá stará řemesla a v dílničkách budou moci získat také výuční list. A na koho se tedy můžete spolu s ratolestmi těšit? Například na přadlenu, pekaře, bednáře či mýdlařku. Vstupné je za 50 korun. Více informací najdete zde.

Vysočina

Život předků

Na Chadimově mlýně v obci Horní Dubenky se v sobotu uskuteční přátelské setkání. Na své si jistě přijdou dospělí i děti. Pro ty je připraveno například loutkové divadlo nebo prohlídka mlynářského muzea. V 15:00 hodin také proběhne přednášky o společenském životě našich předků. Více informací o akci se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Utubering festival

První květnovou sobotu se v Brně uskuteční jednodenní festival Utubering. Určen je spíš starším dětem, které jistě nějakého toho oblíbeného youtubera mají. Kromě nich se můžete těšit i na hudební program, kde vystoupí například kapely Slza či Atmo Music nebo zpěvák Sebastian či rapper Johny Machette. Více informací zde.

Olomoucký kraj

Jarní véšlap

Pokud dostanete v sobotu chuť vyrazit na pořádnou procházku, zúčastněte se čtvrtého ročníku Jarního véšlapu, turistického pochodu, který začíná v 9:00 hodin v Náměšti na Hané. Pokud jsou vaše děti zdatné a troufnete si opravdu na pořádný výšlap, můžete vyrazit na 18kilometrovou trasu. Připravena je ovšem i kratší, 10kilometrová. Startovné je dobrovolné a akce se koná za jakéhokoliv počasí. Podrobnosti zde.

Zlínský kraj

Vítání ptačího zpěvu

Je jaro, příroda se probouzí a po dlouhé zimě se vrátili také někteří ptáci. Pokud se chcete připojit k pozorování a poslechu opeřenců, vyrazte v sobotu do Vsetína. V městském parku Panská zahrada, v zámeckém parku a na březích Vsetínské Bečvy se budete moci naučit poznávat dle hlasových projevů až 30 ptačích druhů. Více informací o akci najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Den s prasátkem Pigy

V sobotu si v Heiparku v Tošovicích užijete zábavný den s prasátkem Pigy. Na děti čekají nejrůznější kreativní dílny, ale například i taneční workshopy, kde si vyzkoušejí, jak se správně hýbat třeba při zumbě, latinskoamerických či orientálních tancích. Mimo to je připraven kouzelný kabaret nebo koncert. Podrobnosti zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám