Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vyrazte na cyklotoulky nebo na gastronomické festivaly

Novinky, mšv

Jaro bezesporu přeje kromě venkovních aktivit také nejrůznějším gastronomickým akcím. Za nimi můžete vyrazit do Prahy, Dobříše, Českých Budějovic nebo Karlových Varů. Pokud se chcete v tom jídelním shonu také protáhnout a dopřát svému tělu pohyb, můžete se vydat na první ročník Tour de Slovácko, akce, která spojuje cykloturistiku s jídlem.

Foto: Profimedia.cz

Vyrazte na akci s názvem Tour de Slovácko. Ilustrační foto

Článek
Praha

Den Hvězdných válek

V sobotu se uskuteční tradiční oslavy Dne Star Wars. Jako obvykle odstartuje akce pochodem městem, odpoledne je připraven doprovodný program v Cross Clubu. Ten zahrnuje přednášky, workshopy, hry, promítání a mnoho dalšího. Více informací se dozvíte zde.

Homemade Fest

Na smíchovské náplavce se v sobotu uskuteční další z řady oblíbených gastronomických festivalů. Tentokrát se můžete těšit na pochoutky připravené se skutečnou láskou, naleznete zde totiž i začínající podnikatele nebo kuchaře a cukráře, kteří chtějí se svými výrobky prorazit do světa gastronomie. Co konkrétního na vás čeká? Podrobnosti najdete zde.

Souboje pole dance

Tanec u tyče neboli pole dance už dávno není něčím, na co by se muselo koukat skrz prsty. V sobotu se na Výstavišti v Holešovicích uskuteční v této disciplíně souboje, které nabídnou improvizaci, akrobatické kousky i adrenalin. Akce je součástí Sport Expo, sportovního veletrhu, který začíná už ve čtvrtek. Ve čtvrtek a pátek si budete moci pole dance pod vedením lektorek sami vyzkoušet. Další informace zde.

Středočeský kraj

Rybí festival

Pokud patříte mezi milovníky rybích pochoutek, neměli byste si nechat ujít akci, která se v sobotu koná v Dobříši. Rybí festival nabídne nejrůznější pochoutky ze šupináčů, těšit se můžete například na delikatesy ze sumce, štiky, okouna či pstruha. Mezi jezením zpříjemní atmosféru akce také hudební program nebo krátké vzdělávací bloky, kde se návštěvníci například dozvědí něco o párování vín k rybím pokrmům. Více naleznete zde.

Postřižinský cyklootvírák

Pivovar Nymburk zahajuje v sobotu novou sezónu pivních zahrádek. Předtím než se začnete osvěžovat vychlazeným mokem, vyrazte na společenskou vyjížďku, která je určena všem příznivcům cyklistiky. Nenáročný okruh měří 41 kilometrů, vede po lesních, polních i turistických stezkách. Sraz je v 9:30 hodin před pivovarem. Více zde.

Jihočeský kraj

Fresh festival

Česká kuchařská esa míří na tradiční Bosch Fresh Festival, který se o víkendu uskuteční v Českých Budějovicích. Své kulinářské umění předvedou například Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák a další. Během akce je také možnost degustovat menu jihočeských restaurací, zblízka poznat molekulární catering nebo hmyzí speciality. Podrobnosti o akci se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Slavnosti svobody

Zavzpomínejte v sobotu na dobu osvobození Starého Plzence. Při této příležitosti budete moci obdivovat například historická vojenská vozidla, zhlédnout výstavu dobových fotografií, a v neposlední řadě si zatančit swing. K tanci bude hrát živý orchestr. Detaily zde.

Karlovarský kraj

Food festival

Za dobrým jídlem můžete v sobotu zamířit do Karlových Varů, kde se uskuteční gastronomický svátek pro všechny milovníky vybraných pochoutek. Letos akce nabídne pochoutky nejen od renomovaných šéfkuchařů, ale i od samotných návštěvníků, kteří si budou moci vyzkoušet kuchařskou školu. Vyvrcholením akce je karlovarský běh, takže to chce se příliš nepřeplnit, aby se neběhalo špatně. Podrobnosti o akci najdete zde.

Ústecký kraj

Chmelfest

Milovníkům piva je určena akce nazvaná Chmelfest, která se v sobotu uskuteční v Žateckém pivovaru. Stěžejní část programu začíná v poledne, těšit se můžete na průvod plný alegorických vozů, tradiční žehnání chmelu a v neposlední řadě na občerstvení a degustace zlatavého moku. Další informace najdete zde.

Liberecký kraj

Traktoriáda

Milovníci traktorů jsou zváni do Areálu snů v Zákupech, kde se v sobotu uskuteční tradiční Traktoriáda. Pokud se nebudete sami účastnit, můžete se jen dívat. Závodů se účastní jak sériově, tak po domácku vyrobené traktory. Na místě bude připraveno i občerstvení či ohniště. Více zde.

Královéhradecký kraj

Náchodská sezóna

V pondělí začíná v Náchodě nesoutěžní přehlídka studentského divadla, které probíhá v prostorách divadla Dr. Josefa Čížka a v budově Jiráskova gymnázia. Kromě představení se můžete těšit na koncerty mladých kapel, výstavy výtvarných prací či fotografií a v neposlední řadě na jazzový koncert, který je vrcholem celého festivalu Náchodská Prima sezóna. Další informace najdete zde.

Pardubický kraj

Komentovaná vycházka

Pokud se vám nebude chtít v sobotu sedět doma, vyrazte na komentovanou vycházku zámeckým parkem ve Slatiňanech. Vstupné je zdarma a dozvíte se, jak se zdejší krajina změnila za posledních 200 let a jakými změnami projde park v následujících letech. Sraz zájemců je u sochy koně před jižním průčelím zámku. Více informací zde.

Vysočina

Závody v motokrosu

O víkendu se v areálu Šiklandu ve Zvoli uskuteční Mistrovství České republiky v motokrosu. Představí se na něm více než 170 závodníků všech věkových skupin i obou pohlaví. Do kategorie Hobby závod se navíc můžete přihlásit kdokoli. Přijeďte si užít dva dny plné adrenalinu. Více informací najdete zde.

Jihomoravský kraj

Bukovanský guláš

V sobotu se uskuteční osmý ročník soutěže o nejlépe uvařený guláš na Bukovanském mlýně. Těšit se můžete na skutečně pestrou paletu chutí, jelikož každý má přeci svůj vlastní a ten nejvíc pravý guláš. Doprovodný program akce je zaměřen především na lidovou tradici a těšit se můžete na vystoupení folklórních souborů. Další informace o akci zde.

Olomoucký kraj

Barevný závod

Na jaře startují oblíbené běžecké seriály, známé už z minulých let. Jedním z nich je Barvám neutečeš, který se bude v sobotu konat v Olomouci. Nejde ovšem o čas, za který se vám podaří trasu zdolat, ale především o radost z pohybu — při závodu jsou všichni účastníci zasypáni práškovými barvami. Podrobnosti najdete zde.

Zlínský kraj

Tour de Slovácko

V sobotu se uskuteční první ročník jednodenní gastronomické akce, která v sobě spojuje lásku k lokálním produktům a cykloturistiku. Na trase čtyři restaurace připraví nezapomenutelné chuťové zážitky nebo ochutnávky slováckých vín. Hromadný odjezd je v 10:30 hodin z náměstí Velké Moravy ve Starém Městě. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Běh ulicemi

O pondělním svátku se v Bohumíně uskuteční tradiční běh ulicemi města. Závodníci vyrazí přesně v 10:00 hodin, trasy vedou kolem náměstí T. G. Masaryka, nejdelší úsek měří jednu míli, tedy něco přes 1600 metrů. Zúčastnit se mohou všechny věkové kategorie, muži i ženy. Na účastníky posléze čekají věcné i finanční odměny, občerstvení či doprovodný program. Přijďte se v pondělí pořádně protáhnout. Více naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám