Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Zúčastněte se polštářové bitvy, poznejte módu kosmonautů

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Březen, za kamna vlezem, duben, ještě tam budem. Známá pranostika o tomto víkendu úplně platná nebude, počasí má přát všem venkovním aktivitám. Do Hradce Králové se proto můžete vydat třeba na divokou polštářovou bitvu, pokud byste se ale naopak chtěli před sluncem skrýt, prozkoumejte záhady vesmíru skrze výstavu v pražském Planetáriu, která představí módu kosmonautů.

Foto: Profimedia.cz

O víkendu se v Hradci strhne divoká polštářová bitva. Ilustrační foto

Článek
Praha

Kosmická móda

Od soboty se v pražském Planetáriu koná výstava zaměřená na kosmickou módu. Máte doma malé nezbedy, kteří sní, že se jednou podívají do vesmíru? V expozici se dozvědí, jak se kosmonauti oblékají v současnosti a jak se jednou možná oblékat budou. V neděli se navíc koná doprovodný program pro zvídavé děti. Detaily zde.

Jarní tvoření

V sobotních dopoledních hodinách se na Palmovce konají jarní výtvarné dílničky. Jsou určeny pro děti od čtyř do jedenácti let. Na třech stanovištích si vaše ratolesti mohou vyrobit předměty z fimo hmoty, pomalovat si květináč a připravit si do něj ozdobný zápich. Další informace najdete zde.

Dětský bazárek

Na dobročinný bazar můžete dorazit v sobotu do Domova Sue Ryder na Praze 4. Za přátelské ceny zde můžete nakoupit dětské oblečení, knihy či hračky – celý výtěžek prodeje posléze půjde na péči o seniory. Součástí bude i výtvarná dílna nebo divadelní představení pro nejmenší. Více zde.

Středočeský kraj

Klukovský sen

Čáslavská pobočka Národního zemědělského muzea zahajuje v sobotu výstavu, která představí unikátní modely autíček nebo kdysi populárních společenských her. Ačkoli zde najdete především autíčka, expozice potěší jistě i holčičky, které zde naleznou retro panenky. Podrobnosti najdete zde.

Jaro na zámku

První dubnovou sobotu bude na zámku Loučeň zahájena letošní turistická sezóna. Rodiny s dětmi se mohou těšit na prohlídky objektu s Kašpárkem, Bílou paní nebo kuchařkou Aninou. Kromě toho jsou připraveny soutěže nebo divadélka. Zahájení sezóny se navíc zúčastní i pan král. Další informace naleznete zde.

Jihočeský kraj

Vynášení Morany

Snad všichni už si přejí, aby se zima nevrátila a nastala vláda jara. V Českých Budějovicích tomu můžete dopomoci starým zvykem vynášení Morany. Akce začne na Piaristickém náměstí, s sebou nezapomeňte přinést řehtačky či bubínky, protože vynášení smrti a vítání jara je veselou a bujarou událostí. Více se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Aprílové hrátky

V plzeňské Homolce se první dubnový den uskuteční zábavná akce pro rodiny s dětmi. Tradiční aprílové hrátky nabídnou kromě spousty soutěží a úkolů třeba slalom na koloběžce, malování a spoustu dalších atrakcí. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Virtuální realita

Máte doma malého nadšence do počítačů a techniky? V karlovarském obchodním centru Fontána bude v sobotu k dispozici souprava PlayStation s brýlemi pro virtuální realitu. Přijďte si s dětmi vyzkoušet nový způsob hraní. Těšit se můžete na ukázky herních novinek. Program bude moderovaný a budete mít možnost vyhrát v soutěži i nějakou cenu.

Ústecký kraj

Zahájení sezóny

V Děčíně se bude v sobotu konat již třetí zahájení turistické sezóny. Nebude to ovšem ledajaké zahájení. Připraven je totiž program nabitý zajímavými akcemi. Těšit se můžete třeba na testovací jízdy elektrokol, koloběžek, otevření zámeckých zahrad nebo zvýhodněné vstupné do zoo. Konat se budou také komentované prohlídky po zajímavých místech města. Ani tím ovšem program nekončí. Veškeré podrobnosti se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Návštěva krytu

Každou první sobotu v měsíci se v Liberci konají prohlídky protileteckého krytu. V něm naleznete i původní vybavení, třeba plně funkční strojovnu. Ke zhlédnutí jsou také dobové dokumenty a krytem vás provede odborný průvodce. Na prohlídku je ovšem nutné se předem objednat. Více zde.

Královéhradecký kraj

Polštářová bitva

Na Masarykově náměstí v Hradci Králové se v sobotu odpoledne uskuteční velkolepá polštářová bitva. Ta se ve stejný den koná například v Amsterdamu, Berlíně nebo New Yorku. Loňský první ročník zaznamenal úspěch, a proto se akce koná letos znovu. Přijďte si užít spoustu zábavy. Pravidlem je donést si vlastní a měkký polštář, nejlépe ten, který není plněný peřím. Podrobnosti o akci najdete na Facebooku či zde.

Pardubický kraj

Květinová výstava

S nástupem jara se opětovně otevírá zámek v Litomyšli. Již tradičně je spojen s květinovou výstavou, která se letos ponese v duchu renesance. Přístupná je zdarma po celý víkend a najdete na ní náměty ze slavných uměleckých děl renesančních umělců, třeba Leonarda da Vinci. Mimo to jsou samozřejmě přístupné i klasické prohlídkové okruhy. Více informací najdete zde.

Vysočina

Aprílová pohádka

Prvního dubna otevře své brány Pohádková vesnička ve Sněžném, a to není žádný apríl. Připravena je prohlídka venkovních prostor vesničky po boku kouzelných bytostí, na děti čeká také soutěž, za kterou dostanou sladkou odměnu. Nezapomeňte si rezervovat své místo. Více informací najdete zde.

Jihomoravský kraj

Výstava panenek

Na zámku v Bučovicích začíná v sobotu výstava, která potěší především holčičky. Věnována totiž bude panenkám Barbie a dalším. Skrze ně bude navíc zprostředkován vývoj módy od antiky až po současnost. Na panenkách uvidíte dobové oblečky, které nosilo panstvo nebo obyčejný venkovský lid. Detaily najdete zde.

Olomoucký kraj

Vítání jara na zámku

První dubnovou sobotu bude zahájena sezóna na zámku Plumlov. Kromě tradičních prohlídek vás čeká ovšem i další program. Na nádvoří odpoledne vystoupí děti ze Základní umělecké školy a bude se také vynášet smrtka a vítat jaro. Čekají vás proto stánky se zbožím zaměřené na jarní tematiku, ale připraveno je i bohaté občerstvení. Více zde.

Zlínský kraj

Orbis pictus

V letošním roce hostí Zlínský zámek výstavu Orbis Pictus Play aneb Brána do světa tvořivé lidské fantazie. Najdete v ní nejrůznější objekty, které mají za cíl rozvíjet návštěvníkovu imaginaci a fantazii za pomocí pohybu, světla, stínů či zvuků. Jelikož expozice vychází z díla Jana Ámose Komenského, je zaměřena především na učení hrou. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Popletená prohlídka

Na apríla se v archeoparku Chotěbuz uskuteční velmi popletená prohlídka. Projdete si při ní venkovní historický areál parku, ale připraveny jsou i nejrůznější doprovodné aktivity. Jednotlivé prohlídky se konají v 10:00, 12:00 a 14:00 hodin. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám