Hlavní obsah

Nejvíce prostoru v ekonomické třídě nabízejí Qatar Airways

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ekonomickým třídám v letadlech se často nechvalně přezdívá králíkárny, protože se v nich pasažéři nepříjemně mačkají. Když se navíc sklopí sedačky, prostoru ubyde ještě více. Srovnávací a vyhledávací portál Skyscanner uskutečnil průzkum, které aerolinie nabízejí v ekonomické třídě nejvíce prostoru na nohy a kolik si za komfortnější cestování lidé případně připlatí. Vítězem se stala společnost Qatar Airways.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Průzkum se uskutečnil na základě dvou kritérií — které aerolinie nabízejí na dálkových letech nejvíce prostoru mezi sedačkami a kolik si účtují za extra místo na nohy, pokud vůbec něco. Jako nejlepší se podle portálu Skyscanner jeví společnost Qatar Airways, kterou následují aerolinky Air India, americké Delta Air Lines, emirátské Etihad Airways a Turkish Airlines.

Air India a Turkish Airlines si pak za extra místo na nohy účtují drobné poplatky, které činí v přepočtu zhruba 155 korun za centimetr. Oproti tomu prostor mezi sedadly v letadlech Qatar Airways je mezi 78 až 83 centimetry a společnost si neúčtuje žádné extra poplatky.

Mezi evropskými aerolinkami figurují například British Airways, které mezi sedadly nabízejí prostor zhruba 76 centimetrů, nebo Air France, v těchto letadlech je vzdálenost přibližně 78 centimetrů. Nejméně prostoru mezi společnostmi, které se dostaly do výběru, mají aerolinie Thomas Cook — zhruba 73 centimetrů.

Nedostatek prostoru považuje většina cestujících za nejvíce stresující faktor při dálkových letech. Podle Skyscanneru je to až třetina pasažérů. Mnohým z nich také vadí, když si cestující před nimi sklopí sedačku.

Reklama

Výběr článků

Načítám