Hlavní obsah

Veletrh Holiday World 2017 láká na Moravskoslezský kraj i světové perly

Na pražském Výstavišti již od čtvrtka probíhá největší český veletrh zaměřený na cestovní ruch - Holiday World. Zatímco čtvrtek a pátek jsou dny určené pro odbornou veřejnost, o víkendu bude festival přístupný všem. Těm, kteří hledají vhodnou dovolenou na léto, i těm, kteří se chtějí dozvědět více o nějaké destinaci v České republice či v zahraničí.

Foto: Novinky

Stánek Slovinska patří na Holiday Worldu k těm nejpropracovanějším.

Článek

Na návštěvníky na veletrhu čeká obrovské množství stánků specializovaných i mainstreamových cestovních kanceláří, měst, regionů, okresů a potažmo i zahraničních zemí. Nechybí ani nejrůznější publikace související s cestováním.

Foto: Novinky

České regiony mají na veletrhu bohaté zastoupení.

Letošním partnerským regionem se stal Moravskoslezský kraj, který láká návštěvníky na svou expozici, která zabírá zhruba sto metrů čtverečních. Lákat nechce jen na hrady, zámky a památky, ale třeba i na opevnění Hlučín-Darkovičky,  Beskydy, Jeseníky a v neposlední řadě i Ostravu.

Vystavovatelé z českých krajů představili také několik novinek - většinou se jedná o nové propagační materiály, jako jsou turistické brožury nebo noviny. Jelikož se letošní rok nese ve znamení baroka, věnoval mu například Středočeský kraj celý časopis, ve kterém se turisté dozvědí mimo jiné o méně známých barokních památkách v regionu.

Kromě samotných českých krajů ale lze v tuzemské části najít i stánky konkrétních turistických atrakcí. Jedná se například o pevnost Terezín, plzeňský pivovar nebo karlovarskou Becherovku, kam mohou návštěvníci zajít také na ochutnávku.

Foto: Novinky

Do Jeruzaléma na veletrhu neláká stánek Izraele, ale Palestiny, která je i partnerem slavnostního galavečera.

Expozice zahraničních zemí je koncipována podobně jako v minulých letech, pouze se o několik málo zemí rozšířila. Přibylo například Mexiko, které vyrazilo do boje o turisty s velkým množstvím povedených propagačních brožur snad vůbec poprvé. Pokud bychom měli několik stánků doporučit, nevynechejte Slovinsko, Tunisko, Kypr či Polsko, které se na veletrh vrací po několika letech.

Velký prostor mají na veletrhu také sousedé ze Slovenska. Nechybí ale i zástupci asijské exotiky - narazíte na stánky Číny, Vietnamu, Srí Lanky či Thajska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám