Hlavní obsah

Tipy na víkend: Na předvánoční závody či jógu nebo na den do podzemí

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud myslíte, že doba před Vánocemi přímo vybízí k obžerství, navštivte festival čokolády ve Znojmě. Pokud si naopak dáváte předsevzetí, že se chcete více hýbat, nečekejte na začátek roku a začněte na sobě pracovat už teď. Příležitost máte na závodech nebo třeba na předvánoční lekci jógy.

Foto: Profimedia.cz

Vyrazte na předvánoční lekci jógy. Ilustrační foto

Článek
Praha

Den pod zemí

V sobotu se uskuteční unikátní akce, která návštěvníky zavede do podzemí vybraných objektů. Zajímá vás, jak to vypadá pod Národním či Stavovským divadlem nebo Národním památníkem hrdinů heydrichiády? Připraven je také bohatý doprovodný program. Kompletní informace najdete zde.

Dyzajn market

Oblíbený market na piazettě Národního divadla se vrací druhý a třetí prosincový víkend. Na návštěvníky čeká více než 300 designerů, tvůrců a autorů. Přijďte se nechat inspirovat nebo nakoupit originální vánoční dárky. Najdete zde i stánky s občerstvením. Další informace zde.

Večerní prohlídka radnice

Staroměstská radnice otevře své brány návštěvníkům na netradiční prohlídku, která se uskuteční v sobotu po 20:00 hodině. Prohlédnete si interiéry, podzemí nebo figurky apoštolů v orloji. V rámci komentované prohlídky se podíváte do podzemních prostor, které se kdysi používaly jako vězení. Více najdete zde.

Středočeský kraj

Vánoční trhy

Ve Spolkovém a informačním centru v Hýskově se v sobotu uskuteční vánoční trhy. Návštěvníci se mohou těšit na stánkový prodej, ale také občerstvení. K ochutnání budou třeba farmářské klobásky a sýry, teplá medovina či svařák, gruzínské placky, ale také vánoční cukroví. Další informace zde.

Jihočeský kraj

Burza minerálů

V písecké hale Elim se bude v sobotu konat tradiční předvánoční burza minerálů, drahých kamenů, šperků a fosilií. Pro návštěvníky je mimo jiné připraveno množství ukázek sbírkových minerálů, surových i zpracovaných drahých kamenů a mnoho dalšího. Další informace najdete zde.

Plzeňský kraj

Vánoční koncert

Zámek Zbiroh bude v nedělní podvečer hostit adventní koncert. Uskuteční se v Muchově sále s prosklenou střechou. Těšit se můžete na vánoční písně i klasické koledy, uslyšíte zpěv, klavír i housle. Další informace zde.

Karlovarský kraj

Vegan festival

Nejen pro příznivce veganské stravy je v sobotu na kolonádě v Mariánských lázních připraven vánoční festival. Najdete na něm mimo jiné dobré čaje, pouliční muzikanty a třeba najdete i nějaké originální dárky k vánocům, které lze nakoupit přímo od jejich autorů. Více se o akci dozvíte zde.

Ústecký kraj

Vánoční jóga

Přijďte zrelaxovat tělo i mysl na vánoční jógu, která se pod dohledem zkušeného lektora uskuteční v sobotu na Šluknovském zámku. Ukliďte před svátky nejen u sebe doma, ale především sami v sobě. Cena lekce je 400 korun na osobu, podrobnosti najdete zde.

Liberecký kraj

Bíle Vánoce

Do libereckého centra Babylon dorazí v neděli Lucie Bílá na svůj vánoční koncert. Mimo jiné zazní písně z alba Bílé Vánoce. Vstupenky jsou za cenu 490 či 990 korun. Více zde.

Královéhradecký kraj

Noční běh

V centru Hradce Králové se v sobotu uskuteční předvánoční noční závod na pět kilometrů. Do povinné výbavy nezapomeňte přibalit čelovku, bez ní nebudete na start puštěni. Trasa vede podél Labe, ale přímo i centrem města. Podrobnosti naleznete zde.

Pardubický kraj

Běh do oblak

Pokud toužíte na chvíli zmizet od předvánočního shonu, vyběhněte v sobotu až do oblak. V nedotčeném prostředí pod Králickým Sněžníkem se poběží až na novou Stezku v oblacích, která se loni otevírala. Trať měří 2500 metrů a převýšení je 430 metrů. Nahoře se budou moci závodníci kochat výhledy a dolu si sjet třeba po tobogánu. Další informace zde.

Vysočina

Koncert Hradišťanu

Na vánoční koncert skupiny Hradišťan a Jiřího Pavlici můžete dorazit v neděli do Třebíče. Uskuteční se v tamním divadle Pasáž od 19:00 hodin. Více zde.

Jihomoravský kraj

Čokoládový festival

Celý víkend se ve znojemském společenském centru Dukla bude konat festival čokolády. Na své si přijdou všichni milovníci cukrovinek a sladkého, můžete se přiučit, jak s čokoládou vařit, připraveny jsou také workshopy, degustace nebo výstava o historii čokolády. Více informací naleznete zde.

Olomoucký kraj

Andělská výstava

Zavítejte do olomouckého muzea umění, kde se koná přímo andělská výstava. Prostory zaplnilo více než 200 andělů zachycených v malbách, kresbách, ale i coby sochy. Expozice vyobrazuje tyto nebeské bytosti od gotiky až po současnost. O myšlence výstavy a dalších podrobnostech si můžete přečíst zde.

Zlínský kraj

Adventní čas

Přivítat předvánoční čas můžete v sobotu zlínském kostele sv. Filipa a Jakuba na koncertě smyčcového uskupení Concertino. Večer bude vyplněný nejen poklidnou náladou, ale také duchovní hudbou a poezií. Detaily se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Chovatelská burza

Na výstavišti Černá louka v Ostravě se uskuteční pravidelná chovatelská burza. Naleznete zde akvarijní ryby, terarijní zvířata, ptactvo, ale i rostliny či krmiva a mnoho dalšího. Ať už sami patříte mezi chovatele, nebo se chcete jen přijít podívat, zamiřte v neděli na výstaviště. Další informace najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám