Hlavní obsah

Peru není jen Machu Picchu. Cestovatele láká i hora v barvě duhy

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne Peru, většině lidí se vybaví především Machu Picchu. Jihoamerický stát nabízí ale mnohem více pozoruhodných míst. Jedním z nich je pestrobarevná Duhová hora, původním jménem Vinicunca. Nachází se zhruba sto kilometrů od turisticky vyhledávaného města Cuzco, které je vstupní branou ke slavným indiánským ruinám.

Foto: Profimedia.cz

Příroda se s barvami horského hřebenu vyřádila.

Článek

Při výletu na Duhovou horu je nutné počítat, že zabere celý jeden den. Překonat převýšení skoro tisíc metrů do výsledné nadmořské výšky přes 5000 metrů není jen tak, ale za tak pozoruhodný výhled to stojí.

Na rozdíl od jiných turisticky vyhledávaných míst ovšem Vinicunca není tak provařená a zástupy cestovatelů tu nenaleznete. Ačkoli zájmu o místo si již všimlo několik peruánských agentur, které za zhruba dva tisíce korun na osobu výlety s průvodcem prodávají. Ostřílení dobrodruzi se na Duhovou horu vydávají i sami.

Foto: Profimedia.cz

Krajina je protkaná jezery.

I když cesta na vrchol trvá poměrně dlouho, výstup je kouzelný už sám o sobě. Na úpatí v údolí se pasou alpaky a krajinu protkávají temně modrá jezera. Nutno podotknout, že na tento druh výletu musí být člověk poměrně fyzický zdatný.

Vinicunca je součástí andské hory Ausangate, kterou Peruánci považují za posvátnou. Už v době před Inky se na ní vypravovali poutníci, aby uctívali bohy a nabízeli jim obětiny. Tato tradice u mnohých obyvatel přetrvala dodnes.

Foto: Profimedia.cz

Hora Ausagante je považovaná za posvátnou.

Podobně zbarvená pohoří se nacházejí například i v severozápadních státech USA. Malovaná poušť v Oregonu je jedním z nich. Za vzhledem stojí různě staré horniny a nerosty. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám