Hlavní obsah

Kam o prázdninách s dětmi: Utečte zombíkům, pochutnejte si na čokoládě

Novinky, and

Podzimní prázdniny se ponesou v duchu strašidel a svátku mrtvých. Svou odvahu můžete s dětmi prověřit na nočním zombie běhu v Praze či na Strašidelném dni na hradě v Červeném Újezdě. Na Čokoládovém festivalu v Českých Budějovicích se naučíte, jak vařit čokoládu, nebo budete moci ochutnat čoko-kebab.

Foto: Profimedia.cz

Vydejte se s dětmi na Čokoládový festival do Českých Budějovic. Ilustrační foto.

Článek
Praha

Do muzea levněji

Při příležitosti svátku vzniku Československé republiky můžete v pátek 28. října navštívit všechny výstavy a stálé expozice v Národním technickém muzeu na Letné za snížené vstupné 50 korun. Nahlédnout tak můžete do expozic, jako je astronomie, hornictví, interkamera, ale také tiskařství nebo se podívat do televizního studia. Více informací zde.

Yelloween

Vyrobte sobě i dětem kostým a vyrazte v sobotu na žlutolázeňský strašidelný den Yelloween do Žlutých lázní. Těšit se můžete na strašidelnou show, malování na obličej, soutěž v dlabání dýní a mnoho dalšího. Vstup je zdarma a akce bude od 12:00 hodin do 19:00 hodin. Podrobnější informace naleznete zde.

Zombie závod

Nejděsivější a nejstrašidelnější běh si můžete užít na Vítkově v centru Prahy 29. října. Závod, kde není důležité vyhrát nad ostatními, ale nad svým strachem. Účastnit se mohou děti (od 10 let) i dospělí. A hlavně si nezapomeňte čelovku. Pro další informace klikejte zde.

Středočeský kraj

Den Středočeského kraje v mělnickém muzeu

Ve středu 28. října se otevírají expozice a výstavy mělnického Regionálního muzea za symbolické vstupné. Vidět můžete unikátní dokument Vlci - o návratu vlků do Čech, prezentace odborníka na šelmy Jiřího Benše, prohlídky dobových hraček z let 1900 - 1980 a jiné. Veškeré informace naleznete zde.

Strašidelný den na Hradě Červený Újezd

Zajděte s dětmi v sobotu na Lampionový průvod či bojovou hru. V rámci Strašidelného dne můžete den předtím vyřezat a odnést dýni na hrad. Dýně se očísluje a vystaví. První tři dýně se ocení a se všemi ostatními budou osvětlovat přístupovou cestu k hradu. Informace o vstupném a dalších aktivitách zde.

Jihočeský kraj

Čokoládový festival

Českobudějovické výstaviště se otevře všem milovníkům čokolády. Od středy 28. do pondělí 30. října můžete přijít ochutnat nejen klasické pokrmy z čokolády, ale také čokoládové pivo, víno, čoko-kebab a jiné dobroty. Jsou připravené i workshopy a soutěže pro celou rodinu a navštívit můžete i výstavu Historie čokolády. Děti do 6 let zdarma. Více informací se dovíte zde.

Plzeňský kraj

Pohádkové podzimní prázdniny

Kdo by neměl rád pohádky. V průběhu podzimních prázdnin se můžete setkat s kouzelnými postavami a bytostmi z pohádek na zámku Loučeň. Těšit se můžete na prohlídky s Bílou paní nebo Šmoulinkou, anebo navštívit strašidelné zámecké sklepení. V pátek a v sobotu se budou konat i pohádková představení. Vstup je zdarma a podrobnější informace naleznete zde.

Karlovarský kraj

Výtvarná dílna

Již tuto středu budou mít děti z města Chodov a okolí možnost vyrobit si doplňky a dekorace z různých materiálů. Dílničky se otevřou na dětském oddělení Městské knihovny a jsou nejen pro děti, ale i jejich rodiče. Vstupné je zdarma. Podrobnější informace zde.

Ústecký kraj

Podzimní prázdniny v zoo Děčín

Od středy 26. do neděle 30. října si děčínská zoologická zahrada připravila pro své návštěvníky stanovištní soutěž o zajímavé ceny. Vyhrát můžete některé z upomínkových předmětů Zoo Děčín. V kolik hodin vše začíná a další informace se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Podzimní prázdniny v centru Babylon

Kromě akvaparku, lunaparku, 4D kina a další zábavy, kterou centrum Babylon v Liberci nabízí, se děti o podzimních prázdninách mohou těšit na řemeslné a prodejní dílny, taneční vystoupení, divadelní i bublinovou show a další. Chybět nebude ani občerstvení. Vstupné je zdarma. Více o programu se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Výlov rybníka Broumar v Opočně

Jako tradičně se i tento rok koná výlov rybníka Broumar. Děti budou mít možnost zhlédnout od pátku do neděle náročnou práci rybářů a prohlédnout si ulovené ryby, které bude možné i zakoupit. Na místě budete moci také ochutnat rybí speciality. Podrobnější informace naleznete zde.

Pardubický kraj

Pohádkové prázdniny na Dolní Moravě

Od středy 26. až do soboty 29. října se kongresový sál hotelu Vista na Dolní Moravě promění v pohádkové divadlo. Děti tu mohou zhlédnout nejen divadelní představení všeho druhu, ale také si zkusí zaimprovizovat. Kdy a jak vše bude probíhat, se dozvíte zde.

Vysočina

Den dýní

Tvoření z keramiky nebo dýní a jiných podzimních plodů a také dýňové speciality nabídne Den dýní ve Žďáru nad Sázavou. S sebou si rozhodně přibalte lžíci a mini nožík. Dýni si můžete donést svou, nebo na ji místě zakoupit. Zahřeje vás alko i nealko svařák, dýňová polévka, dýňové cafe latte i jiné dýňové dobroty. Podrobnější informace se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Pochod podzimním lesem

Všichni nadšenci turistiky si přijdou na své na tradiční akci, kterou pořádá Klub českých turistů Blansko. Koná se již 36. ročník pochodu podzimním lesem. Pochod je určen pro rodiny s dětmi či dětské kolektivy s doprovodem. Start je v sobotu 29. října v 17:00 hodin ve vestibulu ZŠ Dvorské v Blansku. Trasa je dlouhá 5 km a v ceně startovného, které činí 40 korun, je buřtík, pečivo, perník, čaj a diplom. Případná autobusová doprava zajištěna. Určitě si s sebou nezapomeňte vzít svítilnu, pevnou obuv, teplé oblečení a dobrou náladu.

Olomoucký kraj

Strašidla, magie, věda!

Olomoucké interaktivní muzeum vědy připravilo program, který zboří řadu mýtů a pověr. Těšit se můžete na upíří experimenty, dýňové exploze, boxy s hady a pavouky, tajuplné šifry a mnoho dalšího. Od 28. října se můžete těšit na tři dny plné zábavy a magie. A ten, kdo přijde v kostýmu, má vstupné zdarma. Podrobnosti naleznete zde.

Zlínský kraj

Halloween v zoo

Čarodějnice, kostlivci, duchové a pavouci na vás čekají na strašidelné procházce se stezkou odvahy po zoo Zlín. Halloween bude probíhat od soboty do neděle a každý návštěvník, který dorazí v kostýmu, získá při vstupu dárek. Více informací o programu zde.

Moravskoslezský kraj

Tvořivá dílna ve věži

Od středy do čtvrtka můžete zajít se svými ratolestmi na vyhlídkovou věž Nové radnice v Ostravě. Nejenže se vám naskytne krásný výhled na celou Ostravu z výšky 73 metrů, ale můžete využít i tvůrčí dílny, kde děti budou moci vyrobit různé obrazy z listí, zvířátka z kaštanů a jiné. Připravená je i vědomostní soutěž, v níž půjde o poznávání stromů, listů a plodů. Více se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám