Hlavní obsah

Nejlepší letiště roku 2016 je v Singapuru

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizace Skytrax zveřejnila ve středu výsledky ceny o nejlepší letiště. První příčku už čtvrtý rok po sobě obhájilo singapurské letiště Changi. Za ním se umístily Mezinárodní letiště Incheon v Jižní Koreji a Letiště Mnichov v Německu.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Changi v Singapuru

Článek

„Být už počtvrté jmenován nejlepším letištěm na světě je pro nás signifikantní úspěch a jasná zpráva, že musíme pokračovat ve snaze naše standardy stále zvyšovat,“ řekl generální ředitel letiště Lee Seow Hiang v prohlášení zveřejněném organizací Skytrax. Dodal, že takovou poctu nebere jako samozřejmost a že patří naprosto všem, kteří se na chodu letiště podílejí.

Druhou příčku od roku 2013 drží letiště Incheon v Jižní Koreji. Ani další umístění se od loňského roku příliš nezměnila, jen Mezinárodní letiště Hamad v Kataru se vyhouplo z 22. místa na 10. a stalo se tak prvním středovýchodním letištěm, které se v žebříčku umístilo.

Nejvíce letišť, která se v top desítce umístila, má Japonsko, na seznam se dostala hned tři. Žebříček Skytrax je založen na miliónech hlasů posbíraných v anketách mezi pasažéry.

Nejlepší světová letiště roku 2016 podle Skytraxu
1.  Letiště Changi, Singapur
2.  Mezinárodní letiště Incheon, Jižní Korea
3.  Letiště Mnichov, Německo
4.  Tokijské mezinárodní letiště Haneda, Japonsko
5.  Hongkongské mezinárodní letiště, Čína
6.  Mezinárodní letiště Chubu, Nagoja, Japonsko
7.  Letiště Curych, Švýcarsko
8.  Londýnské letiště Hearthrow, Velká Británie
9.  Mezinárodní letiště Kansai, Osaka, Japonsko
10. Mezinárodní letiště Hamad, Dauhá, Katar
Zdroj: Skytrax

Reklama

Výběr článků

Načítám