Hlavní obsah

V Kambodži otevřeli první psí restauraci, mazlíčci nejsou součástí menu

Novinky, mšv

Milovníci čtyřnohých mazlíčků mají v hlavním městě Kambodži nové oblíbené místo. Restaurace Edgar Allan Paw (packa) v Phnompenhu nejenže psům povoluje vstup, ale jsou také preferovanými klienty. Paradoxní je, že podle agentury AP v Kambodži stále existují lidé, kteří psí maso jedí, jako mazlíčci jsou ovšem psi poměrně novým konceptem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Kambodži otevřeli luxusní restauraci pro psyVideo: AP

 
Článek

„Zvířata jsou v Kambodži většinou jídlem a psi hlídači. Zkrátka slouží nějakému účelu, což se ale s vlivem západní kultury mění,“ tvrdí spolumajitelka restaurace a kavárny Australanka Tisha Shelleyová. Spousta lidí podle ní teď mazlíčky adoptuje nebo si je kupuje.

I když je v některých oblastech země psí maso ještě zcela běžně k dostání, v kavárně namísto toho, aby byly psi součástí menu, je jídelníček připraven speciálně pro ně. Ceny se pohybují kolem pěti dolarů (zhruba 120 korun) za jídlo a na výběr jsou například pokrmy z kuřecího masa nebo křepelka s cizrnou, k pití například fermentovaný čajový nápoj kombucha. „Podávat dobré jídlo vašim psům je základ pro jejich zdraví,“ dodává manažerka Um Srey Luchová.

Kromě přípravy jídla si návštěvníci podniku Edgar Allan Paw mohou zakoupit i různé doplňky stravy. Například produkt zvaný Zlatá pasta, který se podle Luchové dá přidat do každého pokrmu a prospěšný je nejen pro kosti, ale i pro lepší vzhled srsti a správnou funkci vnitřností. Na prodej jsou také psí postýlky, obojky nebo oblečky.

„Spoustu produktů vytváříme sami spolu s jednou spřátelenou organizací. Ráda si navíc všechny materiály prohlížím sama, hledám netradiční vzory a barvy, abychom vytvořili opravdu specifický styl pro všechny naše kousky,“ tvrdí manažerka. Spolumajitelka Shelleyová už plánuje do několika let otevřít ve městě další pobočky a jednu také v Siem Reapu, městě, které je vstupní branou chrámového komplexu Angor Vat.

Reklama

Výběr článků

Načítám